Duurzaam

REGIO > 'Bent u die ondernemer die samen met andere ondernemers het voortouw neemt voor een toekomstbestendig bedrijf en bedrijventerrein? Bedrijventerreinen spelen een belangrijke rol in de overstap op duurzame energie. Voor 9 bedrijventerreinen hebben we het energieverbruik in beeld. We geven een voorstel voor het uitvoeren van een andere mogelijkheid, door energiebesparing, opwekken van zonne-energie en warmteproductie zonder aardgas. In een online bijeenkomst presenteren we de resultaten van dit onderzoek en krijgt u van collega-ondernemers tips voor een duurzaam bedrijf. We vragen u als ondernemers om voor uw bedrijventerrein een gezamenlijke aanpak te gaan ontwikkelen voor verduurzaming. We informeren u over hoe u dat kan aanpakken. We geven voorbeelden van bedrijventerreinen die hier al mee aan de slag zijn.'
19 januari, 16.30 tot 18.00 uur. Kijk op de site van de gemeente Utrecht om je aan te melden.


Leesclub

REGIO > Lees je graag en wil je wel eens zien of een leesclub iets voor je is? Ook in deze tijd is dat mogelijk! Misschien blijven er nog langere tijd beperkingen om bij elkaar te komen. Daarom introduceert de landelijke leescluborganisatie Senia ook in deze regio online leesclubs. Als de beperkingen minder worden kun je elkaar ‘live’ ontmoeten. Senia brengt mensen met eenzelfde interesse bij elkaar en begeleidt de eerste bijeenkomst. Je kunt kiezen uit literatuur-leesclubs of geschiedenis/biografieën. Afhankelijk van de interesse komt een literatuur-leesclub of een geschiedenis-leesclub tot stand. Je maakt een keuze uit een selectie van mooie romans of toegankelijke geschiedenisboeken. Senia levert bij elk boek leeswijzers met gesprekspunten. Heb je belangstelling en wil je meer informatie? Kijk dan op www.senia.nl en meld je aan. Je kunt voorkeur aangeven voor o.a. romans, geschiedenis of filosofie.


Buurtinitiatief

REGIO > In de provincie Utrecht hebben weer vele buurtinitiatieven in het kader van Kern met Pit gewerkt aan hun droom voor de buurt. Veertien daarvan zijn genomineerd om bekroond te worden als het beste project en daarmee 1500 euro te winnen voor het verder ontwikkelen van hun plannen. Inwoners van de provincie wordt gevraagd mee te denken over de winnaar en zij kunnen stemmen op hun favoriet via www.kernmetpit.nl externe link. Dat kan nog tot en met 20 januari. Internetstemmen van inwoners én de beoordeling van een vakjury, bepalen ieder voor 50 procent wie de trofeewinnaar wordt. Namens de provincie Utrecht neemt gedeputeerde Hanke Bruins Slot zitting in de jury. Tijdens de Kern met Pit bijeenkomst op zaterdag 23 januari wordt de favoriet gekroond tot trofeewinnaar. In Utrecht wordt daarvoor een digitale bijeenkomst georganiseerd. Om 11.30 uur is de prijsuitreiking van de provinciale prijs in Utrecht. Wilt u live zien wie de prijs in de provincie Utrecht mag ontvangen? Stuur Kern met Pit een bericht naar: kmp@knhm.nl externe link, waarna u een uitnodiging krijgt voor de digitale bijeenkomst.