Prijs

REGIO > De provincie Utrecht reikt op 5 maart voor de eerste keer de Bakhuis Wolters Prijs uit. Het is een prijs voor een vrouw uit de provincie die zich zichtbaar, voor of achter de schermen heeft ingezet voor de maatschappij en voor de emancipatie van de vrouw in het bijzonder en echt het verschil heeft gemaakt. Provinciale Staten vinden het belangrijk dat deze vrouwen, die ook een voorbeeld zijn voor anderen, hiervoor erkenning krijgen. En een bijbehorende onderscheiding verdienen. Er is momenteel geen podium voor vrouwen in Utrecht waar hun inzet wordt erkend en gezien. Daarom wordt deze prijs in 2021 voor het eerst uitgereikt, zodat er erkenning komt voor deze prestatie. U kunt een vrouw uit de provincie Utrecht voordragen. Dat mag bij voorkeur in een e-mail naar statengriffie@provincie-utrecht.nl, met een motivatie van maximaal drie alinea’s en eventuele foto’s. Uiteindelijk worden drie deelnemers genomineerd. Van de genomineerden wordt een video gemaakt. Er kan maar één persoon winnen. De sluiting van de aanmeldingen is op 11 februari.


Verlichting

HARMELEN > De komende twee weken worden er stabiliteitsmetingen uitgevoerd aan de lichtmasten in het Bomen- en Bloemenkwartier, het Schilderskwartier en in delen van Harmelen en Zegveld. 'Zo kunnen we bepalen wat de staat van de lichtmast is en wanneer deze vervangen moet worden', aldus de gemeente.


Drugspand

WOERDEN > Vanwege de vondst van materialen die gebruikt worden voor de productie en handel in hennep heeft gemeente Woerden een woning aan de Molenvlietbrink gesloten. De sluiting geldt vanaf 11 januari voor drie maanden. Eerder dit jaar vond de politie in de woning in Molenvliet materialen die gebruikt worden voor illegale hennepteelt en hennephandel. Ook zijn hennepresten aangetroffen en werd een sterke hennepgeur geroken. Het vermoeden bestaat dat de woning gebruikt werd om hennep te verwerken, wegen, verpakken en verder te distribueren. Zo is er een verhoogd risico op overvallen door rivaliserende criminelen (rip deals) en ongewenst bezoek door drugsdealers. Burgemeester Victor Molkenboer: 'Elke vorm van drugshandel of drugsproductie is dan ook onacceptabel. Zeker als het midden in een woonwijk gebeurt. Sluiting is een krachtig middel om dit te stoppen. Inwoners kunnen ons helpen bij de bestrijding van drugshandel, door het te melden als ze iets zien wat ze niet vertrouwen. Dat kan ook anoniem, via Meld Misdaad Anoniem.'


Bedankt

MAARSSENBROEK > Kinderboerderij Otterspoor bedankt iedereen die geld heeft gegeven om de schade van de inbraak en de vernielingen te dekken. Elke bijdrage was meer dan welkom, zoals van de meisjes Lauren en Marlou. 'Die kanjers hebben zeepjes en bruisballen verkocht en 50 euro opgehaald. Een hoop warme gevoelens en bedankt ', zo twittert de kinderboerderij in het wijkpark Maarssenbroek. Het onderzoek naar de inbraak loopt nog.