Troostwoorden

UTRECHT > Moed houden en positief blijven wordt voor veel mensen steeds lastiger tijdens deze lange lockdown. Gelukkig staan er in de bibliotheek boekenkasten vol met mooie zinnen. Quotes die je even een glimlach bezorgen, die positief stemmen en die ervoor zorgen dat je gezien wordt: Troostwoorden. De bibliotheek heeft vier posters met zulke Troostwoorden gemaakt om in de stad op te hangen. Vanaf 20 januari kan ook iedereen die een gereserveerd boek of een verrassingstas ophaalt zo’n poster meenemen om thuis voor het raam op te hangen. Binnenkort zijn ze ook beschikbaar als ansichtkaart. '‘Alles is afgelast’, zei de jongen. ‘Geluk is niet geannuleerd’, zei de mol.' Uit ‘De jongen, de mol, de vos en het paard’ van Charlie Mackesy. Een aantal Utrechtse schrijvers doet ook mee. Koos Meinderts, Ingmar Heytze en Annet Schaap reageerden direct positief met mooie citaten, meer auteurs volgen binnenkort. 'Ik beloof je, geloof me, alles, echt alles komt altijd weer helemaal goed.' Uit ‘Het sneeuwmeisje’ van Koos Meinderts. Je kunt ook zelf een poster maken met Troostwoorden. Met een citaat uit een boek dat jou - en anderen - moed geeft, positief stemt of een glimlach bezorgt. Op bibliotheekutrecht.nl/troostwoorden vind je een tool om eenvoudig zelf jouw Troostwoorden in te zetten. Je kunt je poster downloaden of je deelt de link via je socials met #troostwoordenuitdebieb. Doe ook mee.


Monument

LEIDSCHE RIJN > 'Het doel van deze campagne is het creëren en het plaatsen van het Herdenking & Vrijheidsmonument. Dit monument heeft een verbindend effect binnen onze nieuwbouwwijk. Het monument maakt de betekenis van vrijheid tastbaar voor de opgroeiende generatie. Herdenken doet de Stichting sinds 2016 met een tijdelijk monument (een hek met bloemen). Wij willen een plek creëren waar we kunnen herdenken maar ook de vrijheid vieren. Daarmee creëren we een voor Nederland (naar ons weten) een uniek moment die beide dagen verbindt. Want vrijheid lijkt voor de kinderen en jongeren die opgroeien in onze wijk vanzelfsprekend. Het is niet altijd zo geweest in Nederland en in veel landen is het nog steeds niet vanzelfsprekend. Door bewustwording over vrijheid te versterken (en dat ook te koppelen aan het herdenken op 4 mei) neemt de waardering van vrijheid toe. Daardoor kan iedereen ernaar streven om vrijheid en vrede in stand te houden. Het Herdenking & Vrijheidsmonument creëert een verbinding met iedereen binnen Leidsche Rijn en met inwoners van andere wijken in Utrecht. Iedere inwoner van Utrecht en omstreken wordt uitgenodigd voor de onthulling.' Geef op https://voorjestadsie.nl


Grote Prijs

DE MEERN >De finale van de Grote Prijs van Leidsche Rijn wordt live gestreamd vanuit Azotod op 19 februari om 20.00 uur! Tune in en support jouw favoriete band. De juryprijswinnaar gaat naar huis met een opname bij Studio Moskou en ook voor de publieksprijswinnaar zijn er tal van vette prijzen te winnen waaronder gratis oefenen bij dB's.