Dronken

VLEUTEN > De politie in Vleuten heeft zondagnacht een bestuurder aangehouden die zonder rijbewijs en onder invloed van alcohol rondreed. Het rijgedrag van de man op de Europaweg viel op: hij reed veel te snel door een woonwijk, raakte tweemaal een stoeprand en reed de auto tegen de schutting van een woning. De agenten herkenden de bestuurder en wisten dat hij niet het bezit was van een geldig rijbewijs. Uit een blaastest bleek vervolgens ook nog eens dat hij onder invloed van alcohol was. De man heeft een bekeuring gekregen.


Drugs

DE MEERN > De politie in De Meern heeft twee minderjarige jongens opgepakt die bijna 300 gram hasj en ruim 200 gram crystal meth bij zich hadden. Dat meldt de politie Vleuten-De Meern op Twitter. Het tweetal werd zondagavond betrapt op de Heldammersingel in de buurt Veldhuizen. Het duo zat op een brommer en toen zij een politiewagen zagen rijden, gaven ze gas en gingen ze ervandoor. De politie wist de twee jongens even later in de kraag te vatten. Beide verdachten konden zich niet legitimeren. Onder het zadel vonden agenten de crystal meth, de hasj hadden de jongens op zak. Beide verdachten zijn opgepakt. Het gaat om twee jongens van 15 en 16 jaar oud uit Utrecht. De recherche doet onderzoek naar het voorval.


Brand

LEIDSCHE RIJN > Tijdens werkzaamheden is er woensdag brand ontstaan in de spouwmuur van een pand aan de Kruidnagelweg in Leidsche Rijn. Het vuur breidde uit naar vijfwoningen De woningen zijn nog in aanbouw, er is niemand gewond geraakt. De brandweer rukte uit met veel wagens, waaronder een specialistisch blusvoertuig. De schade is aanzienlijk. Kijk voor meer informatie op www.varnws.nl