Trage Post

LEIDSCHE RIJN > Start van de laatste keer TragePost Leidsche Rijn voor de zomer! Houdt u van leuke kaartjes op de deurmat? Doe dan mee met TragePost Leidsche Rijn. U stuurt en ontvangt iedere week een kaartje. TragePost is voor iedereen die laagdrempelig iets positiefs wil uitwisselen met verschillende onbekenden uit de wijk.
In samenwerking met dehoeftuin.nl organiseren ze halverwege een leuke bijeenkomst of zoom-meeting voor deelnemers die dat willen. TragePost Leidsche Rijn start op 1 maart en duurt 4 maanden. Er zijn nog een aantal plekken vrij. U kunt zich opgeven via de website tragepost.nl. Of u schrijft zich in voor de nieuwsbrief. Zo blijft u op de hoogte van nieuwe TragePost-groepen die starten. Meer weten? www.tragepost.nl/leidsche-rijn.


Proeftuin

DE MEERN > Metaal Kathedraal nodigt alles en iedereen uit om anders te leren kijken en te handelen zodat we in alle opzichten als mens voedend en dienstbaar zijn voor de aarde waarop we leven. Dit doen ze vanuit de kracht van de verbeelding, in nauwe samenwerking met hun netwerk, onder de naam Ecologische Sociƫteit Nederland. Dit kun je zelf komen ervaren in de proeftuin en het living lab. Hier bouwen ze samen aan een regeneratieve samenleving. Vanuit werkplaats de werkplaats, Waterschool Utrecht en de Buitenschool bieden ze vernieuwend curriculum aan de maatschappij. 'Gaan we ons geniale leefsysteem voeden of verspelen?' Metaal Kathedraal gaat voor het eerste en werkt intensief, met haar netwerk van experts samen, om dit in al zijn facetten mogelijk te maken.

Wil je Metaal Kathedraal ook leren kennen en weten wat je hier kunt komen halen en brengen? Boek dan een ticket voor een online rondleiding. Max 5 personen per rondleiding. De rondleiding vindt plaats via de online meetingdienst Zoom. Nadat je je hebt aangemeld ontvang je op de dag van de rondleiding de zoom-linkjes per mail zodat je kunt aansluiten bij de rondleiding. Wil je maatwerk? Maak dan een afspraak via hallo@metaalkathedraal.nl.

Deze activiteit doet mee aan de zesde editie van De Week van de Circulaire Economie van maandag 1 februari tot en met zaterdag 6 februari.


Verwarde man

LEIDSCHE RIJN > Een arrestatieteam van de politie heeft maandagmorgen een verwarde man aangehouden op het Johanniterhof in Leidsche Rijn.
'Een helikopter in de lucht, heel veel politie, DSI en het AT op het Johanniterhof vanochtend vroeg. Een verwarde man was op het dak van een schuur geklommen en had mogelijk een vuurwapen bij zich. Samen met het DSI en het AT hebben we de man van het dak afgehaald. Hij had geen vuurwapen bij zich. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis waar hij beoordeeld zal worden door de crisisdienst en de juiste hulp krijgt', zo laat de politie Leidsche Rijn weten op Instagram.