Wandeling

BREUKELEN > De politie heeft zondag een man verwijderd uit de berm van de A2 bij Breukelen. Hij was met een fiets in de hand een wandeling aan het maken langs de snelweg ter hoogte van Breukelen. 'Levensgevaarlijk', schrijft Rijkswaterstaat op Twitter. De man droeg camouflagekleding, Rijkswaterstaat suggereert dat hij dat deed om niet op te vallen. Waarom de man daar precies liep is onduidelijk. Kijk op www.varnws.nl voor de beelden van Rijkswaterstaat.


Te hard

LEIDSCHE RIJN > De politie heeft vrijdagnacht een automobilist aangehouden die met 180 kilometer per uur door de Leidsche Rijntunnel reed. In de tunnel is een snelheid van maximaal 100 kilometer per uur toegestaan. Agenten spotten de automobiliste die met hoge snelheid door de tunnel reed. Omdat zij meer dan 50 km te hard reed, werd haar rijbewijs ingenomen.

De agenten hadden het vermoeden dat de snelheidsduivel daarna gewoon weer verder zou rijden. En inderdaad, na vijf minuten werd zij opnieuw achter het stuur aangetroffen. De vrouw is daarop aangehouden.


Drijfzand

DE MEERN > Snel ingrijpen van de politie heeft kunnen voorkomen dat het slecht afliep met een klein kind in De Meern.
‘Een hachelijk avontuur voor een 4-jarig meisje, dat tot halverwege haar bovenlijf was weggezakt in drijfzand op het bouwterrein aan de Shipovalaan in Rijnvliet in De Meern. Zij kon daar onmogelijk zelf uit komen. Met kunst en vliegwerk, touwen en een schep is het meisje eruit getrokken door twee hondengeleiders.’, zo meldt de politie zondag op twitter.
Het is nog niet bekend hoe het meisje daar terecht is gekomen.