Taizéviering

LEIDSCHE RIJN > Op zondagmorgen 7 februari is er om 10.00 uur een viering van Taizé aan de Leidsche Rijn. Het is een online-viering vanuit de Hoef. U kunt de dienst thuis volgen (video, audio). Men kan tevoren de orde van dienst downloaden, met alle liederen, zodat u thuis kunt meezingen. Het thema van deze viering is gegeven met de dagtekst van Taizé voor deze zondag uit Marcus 1 die vertelt over inkeer en op weg gaan. Een ieder, binnen en buiten de gemeente van de Hoef, mag zich van harte uitgenodigd weten deze viering langs de digitale snelweg mee te maken. Nadere informatie: www.kerkenindehoef.nl.


Avondvierdaagse

LEIDSCHE RIJN > In deze ongekende tijd van corona is niets zeker, maar de organisatie van de Avondvierdaagse in Leidsche Rijn heeft toch nog hoop dat het wandelevenement voor de jeugd dit jaar door kan gaan. 'Als bestuur zijn we weer bij elkaar gekomen om de eerste voorzichtige voorbereidingen te treffen voor de avondvierdaagse van 2021. Wij zijn ons aan het beraden hoe en op welke wijze wij de avondvierdaagse dit jaar kunnen laten doorgaan. Daarbij zijn wij erg afhankelijk van de ontwikkelingen rondom corona. Wij hopen in de aankomende periode meer duidelijkheid te krijgen en houden jullie hiervan op de hoogte via de website en facebook', aldus het bestuur. Dit jaar wordt de Avondvierdaagse (hopelijk) gelopen op 8, 9, 10 en 11 juni. Startlocatie is Castellum Hoge Woerd, Hogewoerdplein 1. Vanaf half maart is het mogelijk je in te schrijven voor de avondvierdaagse.


Superspeelspoor

MAARSSENBROEK > De Vrienden van het wijkpark Maarssenbroek zoeken samen met de gemeente naar een oplossing voor het Superspeelspoor in het park rond de grote vijver bij de kinderboerderij. De grote speelvoorziening voor de jeugd ligt er al een tijdje vervallen en gesloopt bij door aanhoudend vandalisme en achterstallig onderhoud. 'We hopen in februari een soort peiling te houden onder bewoners en bezoekers over de wensen en ideeën rond het Superspeelspoor, dat op dit moment feitelijk grotendeels buiten gebruik is door vooral vandalisme. We beseffen dat het een lastig vraagstuk is met veel kanttekeningen, maar samen moeten we daar toch uit kunnen komen. Zo laten liggen is in ieder geval geen oplossing', aldus het bestuur van de Vrienden van het Wijkpark Maarssenbroek. 'We houden je op de hoogte via onze facebookpagina en onze nieuwsbrief.'


DOMunder

UTRECHT > Het is voor iedereen een bijzondere tijd, ook voor DOMunder. De inkomsten voor het toegankelijk houden van de verborgen collectie archeologie, verhalen en geschiedenis van 2000 jaar Domplein komen voornamelijk uit ticketverkoop. Ondanks de maatregelen en lockdowns heeft de enthousiaste groep vrijwillige publieksbegeleiders van DOMunder met de Ontdekkingstocht 1.5 alsnog bijna 10.000 bezoekers ontvangen in 2020. Mede dankzij steun van de gemeente en sponsors is de organisatie niet in financiële problemen gekomen.