Schrijfcafé

WOERDEN > Op zondag 7 februari is het maandelijkse Schrijfcafé online van 11.00-13.00 uur. Het is voor iedereen die van schrijven houdt, wel (weer) wat inspiratie kan gebruiken, in de schrijfflow wil komen, nieuwe technieken wil leren, ervaringen wil delen en inspiratie wil opdoen. Ieder Schrijfcafé staat bol van de inspirerende oefeningen die het schrijven stimuleren, deze keer met februari als onze inspiratiebron: sneeuw, ijs, sneeuwklokjes, Valentijnsdag en meer. Of je nu beginnend bent of al meer hebt geschreven, iedereen kan aansluiten. Je hoeft niet foutloos te kunnen schrijven, je schrijft vooral vanuit je gevoel. Daar komen mooie schrijfsels uit, of ze nu gebaseerd zijn op je eigen leven of op fantasie, alles is mogelijk. Iedereen die wil kan meedoen met oefeningen die je op gang helpen, je zelf aan het schrijven zetten. Het is verrassend wat er uit komt, maar plezier in schrijven staat voorop. De schrijfcafé ’s zijn los van elkaar te volgen. De online versie kost 12,50 euro p/p. Na aanmelden bij winny@schrijfhuisgroenehart.nl ontvangen de deelnemers een link.


Triatlon

MAARSSEN > Wil jij in 2021 een triatlon doen? En lijkt het je leuk om daar samen met anderen voor te trainen? Ze bereiden je tussen 1 maart en eind augustus voor op jouw sprint-triatlon van Maarssen. Je hoeft geen ervaring te hebben met triatlon. Een sprint-triatlon? Jazeker, zoiets bestaat! En er is ook voor beginners lekker naartoe te trainen. Een sprint-triatlon bestaat uit 750 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen. In 26 weken begeleiden de ervaren trainers je naar een mooi doel. Iedere week doen ze in ieder geval drie trainingen, één voor elke discipline. Daarnaast zijn er diverse clinics voor wissels, racetactieken, openwaterzwemmen en alles wat er bij een triatlon komt kijken! Je traint het hele traject in een leuke groep, op je eigen niveau en ontwikkelt je op jouw beste manier tot een volwaardig IRON Maarssen-triatleet. Trainingen vinden steeds plaats in de omgeving Utrecht/Maarssen. Dus: wil je zodra de dagen langer worden ook gezellig buiten sporten met een leuke, vaste groep? Wil je meerdere nieuwe vaardigheden aanleren en werken aan een gezonde levensstijl? Meld je dan aan voor het IRON Maarssen-traject! Meer informatie via deze website: https://www.zwemanalyse.nl/aanbod/iron-maarssen.


Maria Magdalena

UTRECHT > Na jarenlange voorbereiding zou op 19 februari de langverwachte blockbuster-tentoonstelling Maria Magdalena openen in Museum Catharijneconvent. Vanwege de aanhoudende effecten van de coronapandemie is de opening verzet naar 25 juni. Maria Magdalena blijft vervolgens ruim zes maanden te zien, tot en met 9 januari 2022. Dit om zoveel mogelijk bezoekers de kans te geven oog in oog te staan met deze mysterieuze vrouw die al eeuwenlang blijft inspireren.