Marion Miltenburg helpt De Bazuin door de lockdown heen.
Marion Miltenburg helpt De Bazuin door de lockdown heen.

De Bazuin gaat tijdens de lockdown vrolijk door

DE MEERN > Helaas kunnen de beginnende en iets verder gevorderde muzikanten van De Bazuin niet bij elkaar komen, maar samen muziek maken lukt hen toch!


De dirigent, Marion Miltenburg, geeft erg leuke online repetities. Zo heeft zij tijdens deze lockdown de wereldberoemde componist Ivo Kouwenhoven uitgenodigd tijdens een online sessie en de leden mochten Ivo bestoken met heel veel vragen, zoals 'Wilde u als kind al componist worden?' en 'Was het altijd de bedoeling om voor beginnende orkesten te schrijven?'. Maar ook: 'Waarom draagt u van die bijzondere schoenen?' Vorige week hebben alle leden geleerd om een partituur te lezen en de appgroep stroomde vol met zelfgemaakte muziekmaten. Natuurlijk wordt er ook online samen gespeeld! En dat is hilarisch, want een mooie trompet klinkt door de luidspreker van een computer net als een plastic speelgoedtoeter!

En iedere week wordt trouw een weekblad online gemaakt door Louise. Hierin stellen bijvoorbeeld nieuwe leden zich voor. Ja, zeker die zijn er gekomen tijdens de lockdown! Ook is er de rubriek ‘Mystery Guest’ met hints die leden kunnen raden wie wie is, en 'Throwback Time', oftewel welke leuke dingen deden ze in eerdere jaren, is ook een vaste rubriek.

Dus, de muzikanten van De Bazuin De Meern hebben ondanks de lockdown een fijn muzikaal contact, maar ze hopen natuurlijk zo snel mogelijk weer samen te kunnen spelen.

Wil jij ook (weer) muziek maken bij een orkest, neem dan contact op via info@debazuindemeern.nl. Iedereen is welkom!