Fotowedstrijd

LEIDSCHE RIJN > Een leuke fotowedstrijd voor iedereen. Zelfs in coronatijd of misschien wel juist in coronatijd kun je meedoen met deze wedstrijd. Maak één foto met je telefoon of camera van 'drie dezelfde'. Dat kan zijn drie dezelfde onderwerpen of dezelfde kleur of dezelfde vorm en maak hiermee een leuke compositie. Stuur deze foto voor 15 februari 2021 met je voor- en achternaam naar ons e-mailadres: fotosoosterwijde@gmail.com. Vanaf 22 februari maken we de winnaars bekend. Er is een eerste, tweede en derde prijs te winnen in een vorm van heerlijke chocola- en koekpakketten. De jury gaat letten op de sfeer en compositie in de foto, de scherpte op de juiste plaats, licht en eventueel schaduw. Door mee te doen met deze wedstrijd, geef je Fotosoos Terwijde toestemming om je foto en naam te plaatsen op deze website. Deze wedstrijd is een initiatief van Fotosoos Terwijde met ondersteuning van stichting Dock van buurtcentrum Hof 't Spoor.


Vrijstaat

LEIDSCHE RIJN > Alle culturele instellingen zijn voorlopig nog dicht. Zo ook De Vrijstaat, maar er worden al wel plannen gemaakt. 'We maken plannen voor de start van korte cursussen na de voorjaarsvakantie, zoals de KookKeet en de gloednieuwe TheaterKeet! We onderzoeken hoe we onze creatieve werkplaats Flower Bomb kunnen inzetten om in contact te blijven met onze achterban en met kwetsbare groepen. We bedenken activiteiten op en rondom het erf van De Vrijstaat, zoals een creatieve speurtocht. En we starten met online lessen voor de deelnemers van onze KunstAcademie en TheaterAcademie. Nieuwsgierig wat je nog meer op De Vrijstaat kunt doen na de lockdown? Je leest het in onze lentekrant 2021', zo laat de organisatie weten.


Kappen

HAARZUILENS > Van maandag 15 tot en met vrijdag 19 februari start de gemeente met kap- en snoeiwerkzaamheden in het Bosje van Goes. De gemeente kapt 35 essen die besmet zijn met essentaksterfte.


Archief

VLEUTEN > De Historische vereniging Vleuten, De Meern, Leidsche Rijn en Haarzuilens zoekt hulp bij de digitalisering van het archief. 'Op onze vernieuwde website staat een collectiebank. Via dit platform kunt u nu al diverse items terugvinden. Maar er staat nog veel meer klaar: films, oude kaarten en heel veel foto’s. Een schat aan historisch materiaal. Maar om dit op een juiste wijze openbaar te maken moeten er flink wat werkzaamheden opgepakt worden, zodat alles op een juiste wijze op zoektermen terug te vinden is. Daarom zoeken wij een (of meerdere) vrijwilliger(s) die zich hierin wil gaan verdiepen. Het is werk dat je, na een instructie geheel vanuit huis kunt gaan doen in een cloud-omgeving', zo is de oproep van het bestuur. Interesse? Meld je dan even aan bij Wim de Vrankrijker: activiteiten@histvervdmh.nl. Of via 06-542422160.