Het stokje werd online doorgegeven.
Het stokje werd online doorgegeven.

Statiegeldestafette voor Resto VanHarte

LEIDSCHE RIJN > Resto VanHarte Utrecht en Jumbo regio Utrecht hebben de handen ineengeslagen om eenzaamheid te bestrijden.


Iedere maand in 2021 ontvangt Resto VanHarte de opbrengst van de statiegeldzuil van steeds weer een andere Jumbo supermarkt, een echte statiegeldestafette! Jolanda Panis van Resto VanHarte: 'Wij zijn enorm blij met Yorick, de manier waarop hij zich inzet voor deze actie en daarmee voor de strijd tegen eenzaamheid. Resto VanHarte en Jumbo versterken en vinden elkaar hier echt in. Daar ben ik trots op en het geeft mij en het team veel energie.'

Omdat het vanwege de coronamaatregelen niet mogelijk was om bij elkaar te komen, is het stokje vandaag symbolisch overgedragen aan Albert Vrijs van Jumbo Galecop in Nieuwegein. In aanwezigheid van wethouder Maarten van Ooijen is de wervingsposter (het ‘stokje') van het ene naar het andere scherm doorgegeven. In maart neemt Willem van Staveren van Jumbo Merelstraat het stokje over, waarna de andere Jumbo supermarkten in de regio Utrecht ook ieder een maand bijdragen. Resto VanHarte strijdt al bijna vijftien jaar tegen eenzaamheid en sociaal isolement door mensen bij elkaar te brengen aan de eettafel.
Tijdens de coronaperiode worden afhaalmaaltijden verzorgd. Iedereen is welkom voor het afhalen van een diner én om op een veilige manier een klein praatje te maken in de Resto locaties Leidsche Rijn en Kanaleneiland.
Kijk voor meer informatie op Resto VanHarte Utrecht voor data, tijden en locatie of bel 0900 900 3030 op maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 12.30 uur.