Grote Prijs van Leidsche Rijn weer geschrapt

Corona en avondklok zitten alles dwars

LEIDSCHE RIJN > Een volle zaal in muziekpodium Azotod en allemaal jonge talentvolle bandjes, die de pannen van het dak spelen in de strijd om de Grote Prijs van Leidsche Rijn.


Al jaren een uniek spektakel in Leidsche Rijn en omgeving en van grote culturele waarde als stimulans voor jonge muzikanten van 12 tot en met 18 jaar. De editie 2020 was al aangepast voor de corona-uitbraak en de halve finales waren zonder publiek te volgen via een live-stream. De geplande finale op 18 december werd door de lockdown ook uitgesteld, maar de nieuwe datum van vrijdag 19 februari is nu ook geschapt. De lockdown en avondklok geven geen ruimte aan het muziekfeest. 'We hebben allerlei scenario's bedacht, maar het gaat niet. Helaas kan ook de uitgestelde finale niet doorgaan', aldus een woordvoerder van Cultuur19, Maar er zit nog wel wat in het vat voor de finalisten. 'Zodra het allemaal weer kan gaan we met de bands wel een opnametraject doen op de Cultuurcampus in Vleuterweide', aldus de organisatie met toch een lichtpuntje voor de muzikanten. Dus goed nieuws voor de bands Outerbody, Red Head Error, en Polytone.
De Grote Prijs van Leidsche Rijn is een bandwedstrijd om jonge bands en muzikanten van 12-19 jaar een impuls te geven. Eerdere winnaars en deelnemers (Between The Jars, Magik Trick, Electric Memories) wisten met gemak de weg naar de stedelijke podia te vinden, zoals EKKO, De Helling en ACU. De Grote Prijs van Leidsche Rijn is een initiatief van KLUB19, het gezamenlijke jongerenprogramma van Cultuur19, Azotod en De Vrijstaat en wordt ondersteund door de gemeente, Leidsche Rijn College, Amadeus Lyceum, Academie Tien, Vocal Arts Academy, DUMS, dB's, TivoliVredenburg en Kunstbende Utrecht.