Cursussen

UTRECHT > Bibliotheekleden die zich persoonlijk willen ontwikkelen kunnen aan de slag met zo’n 160 online cursussen op het gebied van bijvoorbeeld communicatie, persoonlijke kracht, taal, fotografie en commerciële vaardigheden. Als bibliotheeklid kun je deze cursussen gratis volgen. Het gaat om ongeveer 160 cursussen van aanbieders Soofos en GoodHabitz. Onderverdeeld in de thema’s persoonlijke effectiviteit, communicatie, gezondheid, positieve psychologie, talen, digitale vaardigheden en social media. Het aanbod varieert van Presenteren tot Persoonlijk Leiderschap tot Timemanagement of Nepnieuws herkennen. Het doel van de cursussen is bijdragen aan de persoonlijke ontwikkeling van volwassenen. Als lid van de bibliotheek kun je alle online cursussen zelf, thuis en wanneer je maar wilt volgen. Je vindt het aanbod op bibliotheekutrecht.nl/collectie/cursussen.


Pasen

VLEUTEN > Op weg naar Pasen. Woensdag 17 februari begint de 40-daagse reis naar Pasen toe. Vanouds een tijd van inkeer en vasten. Elke woensdagavond van 19.30 tot 20.00 uur wordt er een avondgebed gevierd en elke zondag de eredienst. Te volgen via www.kerkdienstgemist.nl/Vleuten/Torenpleinkerk. Elke dinsdag en vrijdag is de kerk open van 12.00 tot 13.00 uur. U kunt een kaarsje ontsteken, iets afgeven voor de voedselbank, even tot rust komen en genieten van muziek van het prachtige Bätzorgel. Ze zijn blij dat er druppelgewijs steeds dorpsgenoten een kijkje komen nemen. Weet u welkom in de kerk middenin het dorp.


Toost

LEIDSCHE RIJN > De werkgroep TOOST is ivm de voorbereidingen voor TOOST 2022 op zoek naar actieve wijkbewoners die willen meehelpen. Draag je steentje bij aan de organisatie van onze NieuwjaarsTOOST. Een leuke impressie zie je op: https://uindewijk.com/leidsche-rijn-video-6-1/2020/1/19/aa222kn9nvhg70vizy9csr1e6ullz0. Meld je aan via dit mailadres. info@g-e-i.nl. Dan nodigen ze je uit voor de komende werkgroepbijeenkomst. Er is van alles mogelijk wat je kunt doen. Waar krijg jij energie van? Wil jij je in zetten voor Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern? Als je nog vragen hebt en meer wilt weten kun je ook altijd contact zoeken met sociaal makelaar Sandra Willemsen van DOCK. Swillemsen@dock.nl.


Stadsbaantunnel

LEIDSCHE RIJN > Vrijdag 5 maart van 20.00 tot 06.00 uur is er standaard onderhoud aan de stadsbaantunnel. De tunnel langs de A2 is dan tijdelijk dicht en er gelden omleidingen. Standaard onderhoud vindt 3 keer per jaar plaats, meer informatie op www.utrecht.nl/sbt.


Bomenkap

VLEUTEN > De gemeente gaat de komende weken op verschillende locaties een groot aantal bomen kappen in Leidsche Rijn, Vleuten en De Meern. 'We hebben de bomen gecontroleerd en ze blijken niet veilig te zijn. Er komen nieuwe bomen terug. Deze planten we in het plantseizoen, dat loopt van november tot maart.' aldus de gemeente. Op de site van de gemeente staat een overzicht.