Vermoedelijke vrouwenbelager Lunetten langer in voorarrest

UTRECHT > De 28-jarige man die afgelopen vrijdag werd opgepakt op verdenking van het belagen van meerdere vrouwen in de Utrechtse wijk Lunetten, moet zeker twee weken in voorarrest blijven.


Dat heeft de rechtbank beslist bij de voorgeleiding van de verdachte uit Utrecht. De raadkamer beslist volgende week of het voorarrest van de verdachte nog verder wordt verlengd in het kader van het onderzoek. In de Utrechtse wijk heerst grote opluchting, nu de vermoedelijke vrouwenbelager achter slot en grendel zit en het gevaar geweken is.

De politie had veel menskracht ingezet om de dader te achterhalen. De man zou verantwoordelijk zijn geweest voor meerdere mishandelingen van vrouwen. De zogenoemde 'vrouwenbelager' zorgde vorig jaar voor veel onrust, en de politie riep vrouwen zelfs op om samen te fietsen. Voor hoeveel zaken de man precies verantwoordelijk wordt gehouden, is nog niet bekend.

Politiewoordvoerder Hilde Bakker liet vrijdag weten dat de politie dat nu probeert uit te zoeken: 'We hebben nooit een aantal zaken genoemd waar dit onderzoek over gaat.'
In Lunetten werd vrijdag met vreugde gereageerd op het nieuws, zo blijkt uit een rondgang van RTV Utrecht op straat. 'Het is niet een fijn gevoel dat er iemand rondfietst en je al die mediaberichten krijgt,' zegt een vrouw.

En niet alleen de inwoners van Lunetten zelf maakten zich zorgen: ook hun familie was er niet gerust op. 'Ik had ook veel familie die verontrust was en die liever had dat we niet alleen over straat fietsten. Dus ik ben wel blij en opgelucht,', zo is de reactie van een voorbijganger.