Kunstroute

VLEUTEN > Kunstcollectief @kunstlint heeft een mooi idee in deze coronaperiode voor Vleuten, Máximapark en De Meern. De Etalage Kunst Route is bedoeld om in deze coronatijd mensen al wandelend of fietsend langs leuke locaties met etalages, kunst aan te bieden. De route loopt van kern Vleuten, naar het Máximapark, vandaar naar de kern van De Meern. Ze willen het thema Bloei gebruiken, want het wordt weer lente en ze gaan weer bloeien, allemaal, de lokale ondernemer, het theater, de restaurants, de kunstenaars. De route is gedurende de maand maart 2021. Ze maken er een mooie route van voor iedereen, aldus de organisatie, die nog enkele ondernemers in De Meern zoekt om mee te doen. De route loopt in Vleuten van de Schoolstraat, naar de Dorpsstraat, Odenveltlaan, Pastoor Ohllaan. In het Máximapark van Anafora, Alendorperweg, naar Castellum. In De Meern van hoek Castellumlaan, Meerndijk, Zandweg rond de Meernbrug. Voor meer informatie en aanmelden Marloes Wijtsma, 06-41258334 en Martha Goedings, 06-31597565.


Lezing

VLEUTEN > Op donderdag 18 maart kunt u een lezing bijwonen van de Historische vereniging Vleuten, De Meern, Leidsche Rijn en Haarzuilens. De lezing door vrijetijdshistoricus Jan Huiting. 'Jan zal in detail ingaan op een aantal boerenbedrijven zoals ze tussen 1300 en 1800 hebben bestaan in het werkgebied van onze vereniging. Hij neemt u mee door de geschiedenis van de landbouw in voor- en tegenspoed', aldus de organisatie. 'Jan is sinds 1990 als auteur verbonden aan ons tijdschrift en promoveerde in juni bij de professoren De Boer en Spek in Groningen cum laude op het proefschrift 'Domeinen in beweging'. Dit is een breed opgezette sociaal-economische studie naar landschap, vegetatie, grondbezit, bevolking, daglonen, prijzen, kapitaalrente, pachten en tienden.'
De locatie van deze lezing is op dit moment, mede vanwege COVID-19, nog niet bekend.


Erwtensoep

VLEUTEN > Nu het eetcafé De Schakel zijn gasten niet kan ontvangen vanwege de corona, hebben de vrijwilligers op Valentijnsdag erwtensoep rondgebracht. De coördinator, Yvonne van Anraad, wilde op deze wijze laten weten dat zij en de andere vrijwilligers hun gasten niet vergeten zijn. Iedereen was aangenaam verrast door deze geste. Door de corona kan het eetcafé helaas al enkele maanden niet plaatsvinden. Zij hopen dat het aantal geïnfecteerden blijft dalen zodat het café weer snel van start kan gaan, aldus Yvonne van Anraad.


Rotonde

WOERDEN > Op dinsdag 2 maart tussen 09.00 en 15.00 uur worden er LED-lampjes aangebracht in het wegdek bij de fietsoversteek rotonde Steinhagenseweg (bij het Roche-gebouw). Tijdens de werkzaamheden kan het verkeer (ook fieters) er langs, wel is er nu en dan een korte wachttijd. Verkeersregelaars leiden het verkeer in goede banen. De lampjes moeten de veiligheid voor overstekende fietsers verbeteren. Zij springen aan als fietsers de oversteek naderen. Zo worden automobilisten in een vroeg stadium op de fietsers geattendeerd.