Burenhulp is juist nu belangrijk. ©iStockphoto.
Burenhulp is juist nu belangrijk. ©iStockphoto.

WIL in je buurt voert actie voor meer bekendheid

VLEUTEN > De welzijnsorganisatie WIL in je buurt voert vanaf zaterdag een actie in Vleuten-De Meern.


De vrijwilligers van WIL gaan de straat op om aandacht te vragen voor de activiteiten van hun organisatie. 'Door de lockdown zijn we misschien niet op 100% sterkte, maar er zijn nog voldoende mogelijkheden om goede burenhulp te geven,' zegt Jacques van der Bom namens de organisatie. 'Dat moeten de mensen ook weten en daarom gaan we de straat op.' WIL in je buurt merkt dat mensen sinds de lockdown terughoudend zijn om hulp te vragen. 'Dat is op zich wel logisch, want je wilt natuurlijk niemand belasten, maar wat men niet voldoende weet is dat er nog voldoende dingen zijn die je wél kunt doen. Juist in deze tijd is het belangrijk om hulp van je buren te vragen als je even niet meer weet hoe het moet,' zegt Van der Bom.
WIL is de organisatie die deze burenhulp in Vleuten-De Meern coördineert. Een belangrijk onderdeel van WIL is de Wijk Informatie, wat ook in de naam WIL zit. Op hun website www.wilinjebuurt.nl heeft WIL honderden tips verzameld van wat er in de wijk te doen is en waar informele zorg wordt gegeven. Je kunt er zelfs vinden waar zich breiclubjes bevinden of andere hobby's en activiteiten.
'Geen enkele andere wijk in Utrecht geeft zo'n compleet beeld van de hulp die in de wijk wordt aangeboden,' aldus Van der Bom. 'Wij verwachten dat de hulpvraag binnenkort weer sterk zal toenemen,' zegt Gineke. 'Dan willen we ook voldoende op sterkte zijn om de inhaalvraag aan te kunnen.' De folder is ook af te halen in een van de buurthuizen van Vleuten-De Meern.