Atletiekbaan

LEIDSCHE RIJN > Online informatiebijeenkomst over plannen Atletiekbaan Amaliapark. Deze zomer renoveert de gemeente Atletiekbaan Amaliapark. Na de renovatie kunnen ook andere sportverenigingen en individuele sporters gebruikmaken van het sportpark. Geef uw mening over de plannen op 2 maart van 19.30 - 21.00 uur tijdens een online bijeenkomst. Aanmelden kan tot 26 februari via: secretariaatuvo@utrecht.nl.


Vechtstreekmuseum

MAARSSEN > Een openingsdatum is er nog niet, maar er wordt weer hard gewerkt in het Vechtstreekmuseum aan een nieuwe tentoonstelling onder de naam 'Zij hebben het gemaakt'. Over personen van toen en nu uit de Vechtstreek die op de een of andere manier iets bijzonders hebben gemaakt. 'Hopelijk binnenkort te zien! Afwachten', aldus de vrijwilligers van het museum bij Goudestein. De oorspronkelijke openingsdatum zou zaterdag 27 februari zijn, maar dat wordt dus niet gehaald. in verband met de coronabeperkingen.


Knutseltas

LEIDSCHE RIJN > Deze week kunnen kinderen een Voorjaarsvakantie-knutseltas ophalen in de bibliotheek. Voor leden én niet-leden van de bibliotheek. Maak een Gruffalomasker, een takkenpop en een hologram of kleur de kleurplaat. De knutseltassen staan klaar in alle Utrechtse bibliotheekvestigingen, behalve bibliotheek Vleuten en Waterwin. Wees er snel bij, want op is op! Op bibliotheekutrecht.nl/voorjaarsvakantie staat meer informatie en uitleg bij de knutseltas. Ook laat tekenaar Axel Scheffler op een filmpje zien, hoe je een echte Gruffalo tekent.
Wil je liever zelf aan de slag? Dan zijn er de stap voor stap filmpjes van het LAB en ‘Tekenen in de Bieb’. Voor ouders en kinderen vanaf drie jaar die even willen relaxen, is er een online les ‘Boek en Yoga’ met docente Anna Klinkspoor. Ook vind je op de speciale pagina lekker veel tips. Zo hoef je je niet te vervelen in de voorjaarsvakantie!


Steekpartij

LEIDSCHE RIJN - Bij een steekincident in Leidsche Rijn is vorige week woensdagmiddag een man gewond geraakt. Op de Tijgerpagelaan zou een ruzie zijn geweest tussen twee mannen die elkaar kenden. Daarbij heeft de een de ander neergestoken. Het slachtoffer raakte gewond, hoe ernstig is niet bekend. Wel was de man aanspreekbaar. De vermoedelijke dader is aangehouden. Onderzoek moet uitwijzen wat er precies is gebeurd.


Tennis

LOENEN > Op zondag 7 en 14 maart verzorgt LTC Loenen weer een kennismaking met de tennissport voor jeugd en volwassenen. Deelname voor 2 lessen kost 15 euro p.p. en hierna zijn er geen verdere verplichtingen. Mocht je wel verder willen gaan en lid willen worden, dan ontvang je een aantrekkelijke korting op het lidmaatschap gedurende het eerste jaar. Aanmelden is verplicht en kan via de link op www.ltcloenen.nl, waar ook informatie staat omtrent de coronaregels op het tennispark. De inschrijving sluit op dinsdag 2 maart.