Raum

LEIDSCHE RIJN > Heb je nog geen plannen voor de Voorjaarsvakantie? Kom dan de expositie Living Apart Together bekijken op het Berlijnplein. Living Apart Together is een stadsonderzoek, expositie en programma rondom de toenemende eenzaamheid in steden van stadslab RAUM. Het bestaat uit werk van makers uit verschillende disciplines, waaronder social design, spoken word, architectuur en motion design. Deelnemende makers zijn: Siba Sahabi (o.a. in samenwerking met Chris Rijksen), Ozan Aydogan (o.a. in samenwerking met High on Type), De Reuringdienst, Circus Family, Jasper Zehetgruber & Marvin Unger en William Knies. De expositie is buiten, coronaproof én gratis te bezoeken tot en met 7 maart.


Fotograaf

WOERDEN > De komende week start in museum Woerden de inrichting van de tentoonstelling over het werk van de Woerdense fotograaf Hans van Ommeren (1948 - 2018). De exacte openingsdatum hangt af van de routekaart die de regering volgt bij het opheffen van de huidige coronamaatregelen. Zijn leven lang bleef Hans van Ommeren experimenteren. De techniek beheerste hij tot in de puntjes. Die combinatie levert intrigerende resultaten op, zoals in de tentoonstelling te zien zal zijn. In zijn vrije werk was Hans een dromer die onvermoeibaar zocht naar het perfecte beeld. Zelf zei hij 'ik schilder met licht.' De tentoonstelling zou lopen tot en met maandag 24 mei 2021.


Werk aan A2

LEIDSCHE RIJN > Rijkswaterstaat werkt in twee opeenvolgende avonden en nachten in het weekend van vrijdag 26 tot zondag 28 februari aan de A2 Leidsche Rijntunnel in Utrecht. Het betreft een vervanging van hardware en een update van software van de tunnel. Hierdoor is de Leidsche Rijntunnel van vrijdag 26 tot zaterdag 27 februari van 21.00 tot 09.00 uur in zuidelijke richting (Amsterdam richting ‘s-Hertogenbosch) in zijn geheel afgesloten. Van zaterdag 27 tot zondag 28 februari van 21.00 tot 09.00 uur is de tunnel in noordelijke richting (‘s-Hertogenbosch richting Amsterdam) volledig afgesloten. Verkeer moet rekening houden met omleidingen en een extra reistijd die kan oplopen tot 30 minuten. Hulpdiensten kunnen bij spoed met gepaste snelheid het werkvak passeren. Door onvoorziene omstandigheden kunnen werkzaamheden worden uitgesteld. Tevens vindt er van maandag 1 tot en met vrijdag 5 maart in de avonden en nachten van 22.00 tot 05.00 uur regulier onderhoud plaats aan en in de directe omgeving van de Leidsche Rijntunnel. Er is dan per rijrichting 1 tunnelbuis beschikbaar voor het verkeer. De extra reistijd is dan maximaal 10 minuten.


Koper

REGIO > Het aantal koperdiefstallen op en langs het spoor is vorig jaar verder gedaald. Dat komt volgens ProRail door preventieve maatregelen tegen koperdieven. De Utrechtse spoorbeheerder meldt dat er 62 koperdiefstallen zijn geregistreerd, een historisch laag aantal. In 2019 waren het er iets meer: 65. Tien jaar geleden ging het nog om een piek van 516 diefstallen of pogingen.