Claartje Kruijff

LEIDSCHE RIJN > Op woensdagavond 10 maart is Claartje Kruijff online te gast bij boerderij de Hoef, op initiatief van Protestantse gemeente Leidsche Rijn en de Hoeftuin. Marije Karreman gaat met Claartje Kruijff in gesprek over haar nieuwste boek ‘Stevig staan in een kwetsbare wereld’. Haar boek gaat over het belang van een krachtige levenshouding, en over de moed en veerkracht die daarvoor nodig zijn. Hoe en waar vind ik houvast, juist nu? En hoe blijf ik overeind? Hoe kan ik mijn eigen unieke plaats innemen en een betekenisvol leven leiden? Het zijn mooie en waardevolle vragen om een avond met elkaar bij stil te staan. Zeker nu, in deze verwarrende en onzekere tijd. Claartje Kruijff (1971) was in een vorig leven organisatiepsycholoog in de Londense City. Ze is nu remonstrants predikant en werkt zowel binnen als buiten de kerk op het gebied van zingeving. In 2016 verscheen van haar hand 'Leegte achter de dingen'. In 2017 werd ze Theoloog des Vaderlands. In 2020 verscheen 'Stevig staan in een kwetsbare wereld'. Kruijff is getrouwd en heeft drie dochters. Deze avond is online via zoom te volgen en er is gelegenheid om te reageren. Een vrijwillige bijdrage is gewenst. Aanmelden kan t/m uiterlijk 8 maart via info@dehoeftuin.nl of info@kerkenindehoef.nl, dan ontvang je van tevoren de zoom link.


Lopend vuur

MAARSSENBROEK > Op 13 maart gaat er een lopend vuurtje door Maarssenbroek. Onder de noemer 'Lopend Vuur' houden ca 20 - 25 demonstranten een wake voor humaan migratiebeleid bij winkelcentrum Bisonspoor om 15.00 uur. De wake is tussen de parkeergarage en de ingang van het winkelcentrum. Het lopend vuur gaat van 1 tot 17 maart dwars door Nederland. In ruim 40 plaatsen vinden er wakes en tochten plaats, die allemaal vlak voor de verkiezingen in Den Haag uitkomen. De demonstranten vragen aandacht voor de onmenselijke omstandigheden waarin gevluchte mensen moeten overleven in Europa, van Moria tot Calais en van Sarajevo tot Amsterdam.


Burgemeester

LAGE WEIDE > Op maandag 15 maart (13.45–14.15 uur) houdt Parkmanagement Lage Weide een digitale speeddate met Sharon Dijksma, de nieuwe burgemeester van Utrecht. Tijdens een online meeting van 30 minuten kunt u kennismaken en uw vragen aan de burgemeester stellen. Hoe denkt de burgemeester over Lage Weide? En hoe kijkt zij aan tegen thema’s als regeldruk, Lage Weide als Logistieke Hotspot en veilig ondernemen? De antwoorden op deze en alle andere vragen krijgt u in deze speciale online meeting. 'Wij nodigen alle ondernemers op Lage Weide van harte uit om als gast deel te nemen aan de speeddate, maar vanwege de beschikbare tijd kunnen slechts 10 ondernemers als actieve vragenstellers meedoen aan de interactieve sessie. Meld u daarom nu direct aan via daanvanhaarlem@lageweide.nl, dan ontvangt u een link naar de online meeting. Wilt u zichzelf graag voorstellen en/of heeft u een vraag aan de burgemeester? Vermeld dit dan bij uw aanmelding!'