Ook internationaal worden projecten gesteund.
Ook internationaal worden projecten gesteund.

Emmaus Haarzuilens steunt projecten

HAARZUILENS > Emmaus Haarzuilens heeft in 2020 ruim 156.000 euro aan projecten gedoneerd.


De steun is vooral besteed aan kleinschalige projecten in binnen- en buitenland die gericht zijn op zelfredzaamheid. Dit jaar was er speciale aandacht voor coronagerelateerde doelen.

Zo ging financiƫle hulp naar Stichting Kleine Coronahulp en het steunfonds van Emmaus International. Dit laatste dient om Emmausgroepen wereldwijd te helpen voortbestaan nu lockdowns de verkoop van tweedehands goederen stilleggen of stilgelegd hebben.
Ook ging een bedrag naar een Keniaanse school om de lerarensalarissen te kunnen betalen toen de scholen gesloten waren.
Dichter bij huis ontvingen organisaties die zich voor de lokale gemeenschap inzetten een donatie, zoals de Dierenweide in Vleuten en Voedselbank Utrecht (i.s.m. lokale sportverenigingen).
Op de website staat een overzicht van de projectensteun 2020.
De inkomstenbron van woonwerkgemeenschap Emmaus, sinds 1966 gevestigd op Eikstraat 14 in Haarzuilens, is de verkoop van tweedehands goederen. Naast geld, genereert de kringloopbedrijvigheid een zinvolle tijdsbesteding voor bewoners van de woongroep en tientallen vrijwilligers. Bewoners leven op basis van kost, inwoning en zakgeld.
Hierdoor kan Emmaus Haarzuilens financieel onafhankelijk zijn en bovendien vele projecten en organisaties steunen. Gelukkig kon in 2020 genoeg omzet worden gemaakt om de projectenpot te vullen, ondanks de tijdelijke sluiting en andere coronamaatregelen.