Schrijfcafé

WOERDEN > Op zondag 7 maart is het maandelijkse Schrijfcafé online van 11.00 tot 13.00 uur. Het is voor iedereen die van schrijven houdt, wel (weer) wat inspiratie kan gebruiken, in de schrijfflow wil komen, nieuwe technieken wil leren, ervaringen wil delen en inspiratie wil opdoen. Ieder Schrijfcafé staat bol van de inspirerende oefeningen die het schrijven stimuleren, deze keer met ‘een eigen huis’ als thema. Het gaat over je eigen (vroegere) huis maar ook over dat van de Woerdense stadskabouters. Het programma is weer zeer gevarieerd, dus laat je inspireren en doe mee. Het Schrijfcafé is voor iedereen of je nu beginnend bent of al meer hebt geschreven, iedereen kan aansluiten. Je hoeft niet foutloos te kunnen schrijven, je schrijft vooral vanuit je gevoel. Daar komen mooie schrijfsels uit, of ze nu gebaseerd zijn op je eigen leven of op fantasie, alles is mogelijk. Iedereen die wil kan meedoen met oefeningen waar iedereen mee aan de slag kan en die je op gang helpen, je zelf aan het schrijven zetten. Het is verrassend wat er uit komt, maar plezier in schrijven staat voorop. De schrijfcafé ’s zijn los van elkaar te volgen. De online versie kost 12,50 p.p. Na aanmelden bij winny@schrijfhuisgroenehart.nl, ontvangen de deelnemers een link.


Lokale omroep

WOERDEN > Op 21 december 2021 bestaat RPL Woerden vijftig jaar. De omroep wil in dit jubileumjaar de feestvreugde graag delen met de inwoners van Woerden door ze bij dit feest te betrekken. Een brede commissie is bezig om daar vorm aan te geven. Diverse activiteiten krijgen in de loop van 2021 een plek op radio en tv. Vanaf het najaar wordt er in speciale uitzendingen aandacht besteed aan de geschiedenis maar ook de toekomst van RPL. Vervolgens zal er een jubileummagazine worden uitgegeven waarin naast de historie van RPL ook de toekomst van de omroep aan bod komt. Of dit een digitale uitgave wordt of in de vorm van een blad blijft nog een verrassing. In december volgt een speciale radio/tv-uitzending op een locatie in Woerden.


Geluidsscherm

VREELAND > In de avonden en nachten tot en met 5 maart plaatst de provincie Utrecht een innovatief geluidsscherm (Whiswall) bij Vreeland, tussen het kruispunt van de N201 met de Singel en de brug over de Vecht. De Whiswall maakt deel uit van het Actieplan Omgevingslawaai van de provincie Utrecht waarin maatregelen zijn opgenomen voor het terugdringen van geluidsoverlast in stedelijke en landelijke gebieden. De werkzaamheden vinden plaats vanaf woensdagavond 3 maart, 20.00 uur tot zaterdagochtend 6 maart, 05.30 uur. Voor deze werkzaamheden is een halve rijbaanafzetting nodig. Het verkeer wordt beurtelings langs de werkzaamheden geleid. De werkzaamheden vinden alleen plaats tussen 20.00 uur 's avonds en 05.30 uur de volgende ochtend. Overdag zijn er geen werkzaamheden en is er dus ook geen sprake van een om-en-omregeling voor het verkeer. De laatste klus is het verwijderen van de tijdelijke barrier, in de nacht van 5 op 6 maart.