Veiligheid

STICHTSE VECHT > Het Stichtse Vecht Computer Café (SCC) doet mee met de SeniorWeb Online veiligheid en privacy-maand in maart. Er zijn diverse gratis online workshops en vragenuren over Veiligheid Online: Workshop ‘Veilig internetten' op maandag 8 maart van 14.00 - 15.00 uur. Workshop ‘Phishing, WhatsApp Fraude en Spoofing' op maandag 15 maart van 14.00 - 15.00 uur. Workshop ‘Veilig online winkelen' op donderdag 25 maart van 14.00 - 15.00 uur. Aanmelden kan met het aanvraagformulier dat u kunt vinden via ‘Oefenen met de computer' op de website van de bibliotheek www.bibliotheekavv.nl. Na aanmelding krijgt u een dag van tevoren een e-mail toegestuurd, met uitleg en de link om deel te kunnen nemen aan de online workshop. Het is ook mogelijk om een afspraak te maken voor een online vragenuur. Heeft u vragen over bijvoorbeeld het maken van goede wachtwoorden, het gebruik van een digitale wachtwoordkluis of de privacy instellingen van uw apparaat? Tijdens online vragenuren kunt u terecht voor vragen over deze en andere onderwerpen. Na aanmelding via het formulier 'Aanvraag PC hulp', te vinden bij ‘Oefenen met de computer' op de website van de bibliotheek www.bibliotheekavv.nl, belt een vrijwilliger van het SCC u op om een afspraak te maken. Graag bij uw aanmelding de naam van de activiteit vermelden met - in het kort - uw vragen. Voor aanmelding van de activiteiten kunt u ook mailen naar stichtsevechtcomputercafe@outlook.com of bellen naar (0346) 262700.


Gevaarlijke stoffen

REGIO > De provincie voert om de vijf jaar een onderzoek uit naar het vervoer van gevaarlijke stoffen op provinciale wegen en gemeentelijke wegen die overgaan in provinciale wegen. Het onderzoek vond recent plaats in oktober en november van 2020. Op 13 locaties langs deze wegen werden twee weken camera’s geplaatst om het vervoer van gevaarlijke stoffen op provinciale wegen in twee richtingen in beeld te krijgen. De camera’s registreerden de vervoerscodes die op de tankwagens aangeven welke gevaarlijke stoffen vervoerd werden. De geregistreerde gegevens zijn daarna omgerekend naar het gehele jaar. De externe veiligheidsrisico’s op wegen worden vooral veroorzaakt door het transport van brandbare gassen (vooral propaan en LPG). Propaan wordt vooral gebruikt voor verwarmingsdoeleinden. En LPG als brandstof voor auto’s. Het gebruik van LPG voor auto’s daalt al enkele jaren. Het aantal transporten met brandbare gassen daalde door bepaalde provinciale wegen uit te sluiten voor het vervoer van gevaarlijke stoffen. Het groepsrisico is vrijwel overal langs de provinciale wegen kleiner dan 0,1x de oriëntatiewaarde (richtwaarde).


Prijs

REGIO > De spanning stijgt. Wie ontvangt vrijdag 5 maart de Bakhuis-Wolters prijs? Wordt het Bouchra Dibi, Lineke Maat of Marga Miltenburg? In een gevarieerd programma, geopend door de Commissaris van de Koning Hans Oosters, zijn ook twee gastsprekers, Devika Partiman en Ody Neisingh, aanwezig. Kijk de live-stream op de site van de provincie.