Buurtgenoten

LEIDSCHE RIJN > In deze periode met corona waarin het lastig is om elkaar spontaan te ontmoeten op locatie, ontmoeten zij je graag online.
Heb je zin om nieuwe buurtgenoten te ontmoeten op een laagdrempelige manier, dan zijn deze online bijeenkomsten vast iets voor jou! Wil je kennismaken met de teamleden of met het concept Positieve Gezondheid of heb je behoefte aan een luisterend oor?
Wees welkom op de gezellige online meeting waarin alles kan en mag! Je kunt kennismaken met het wijkplatform en nieuwe buurtgenoten ontmoeten. Iedereen van jong tot oud is van harte welkom.
Deze online meetings zijn iedere 1e woensdagochtend van de maand en op de vrijdagochtend 2x per maand, zie de agenda voor alle data. Om deel te kunnen nemen heb je een PC, tablet of telefoon nodig met daarop een microfoon en camera.
Aanmelden van tevoren is bij deze bijeenkomsten niet nodig, Zie www.indekerngezond.nl/agenda.


Máximapark

LEIDSCHE RIJN > De nieuwe website van het Máximapark staat online! De website is heel visueel met mooie foto’s, bomvol weetjes en verhalen over het park. U kunt er terecht met vragen of om u aan te melden als vrijwilliger. Die zijn nog steeds hard nodig. Of ontdek het park door op de website thema’s op te zoeken op de digitale kaart. De site wordt de komende tijd aangevuld met meer informatie.

Kijk op https://maximapark.nl.


Politieke portretten

UTRECHT > Van 'De keuken van Kok' (1998) tot aan 'Jesse' (2017): documentaires over politici zorgen vaak voor ophef en discussie. Ze geven de kijker ook een uniek kijkje achter de schermen.

In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen neemt conservator Wytze Koppelman je mee langs de mooiste politieke portretten. Waarom laten politici zich op deze manier vastleggen? En hoe houdt de maker de balans tussen het tonen van de werkelijkheid en de partijpolitieke pr-machine? Hij illustreert zijn verhaal met beelden uit de schatkamers van Beeld en Geluid.
De documentaire 'De keuken van Kok' wordt in zijn geheel vertoond. Vanwege de coronamaatregelen is het programma dit keer online via livestream.
Zondag 14 maart van 14.00–15.30 uur. Aanmelden via de site van bibliotheek Utrecht, tickets 5/ 2,50 euro voor bibliotheekleden. Een dag van tevoren krijg je de link naar de livestream per mail toegestuurd.
Op de website van bibliotheek Utrecht vind je een speciale pagina rond de verkiezingen. Met diverse stemwijzers, de Verkiezingskrant, ook in eenvoudige taal, informatie over alle deelnemende politieke partijen, boeken van en over Nederlandse politici en boeken over de Nederlandse politiek.
Zie bibliotheekutrecht.nl/verkiezingen.