Afbeelding
Gemeente Utrecht

Alternatieve onderwijslocaties voor middelbare scholieren

Spoorwegmuseum een van de locaties

UTRECHT > De komende tijd kunnen middelbaar scholieren in Utrecht van verschillende scholen ten minste één dag per week fysiek onderwijs krijgen op 1,5 meter afstand.


Een aantal bijzondere locaties in de stad biedt ruimte aan de scholen, waaronder het Spoorwegmuseum en bibliotheek Neude. De gemeente Utrecht stelt ook haar eigen vastgoed beschikbaar, waaronder ruimtes in het Stadskantoor, Stadhuis, sporthallen en multifunctionele accommodaties met leegstand. Wethouder Anke Klein (onderwijs): 'Hartverwarmend om te zien hoe uit alle hoeken van de stad organisaties een aanbod doen om fysiek onderwijs voor het voorgezet onderwijs mogelijk te maken. Om te zorgen dat de leerlingen meer perspectief hebben, elkaar weer kunnen zien en kunnen werken aan hun leerontwikkeling. Zowel bij de gemeente als bij de scholen zijn ontzettend veel tips binnengekomen. Prachtig hoe we als stad de schouders eronder zetten om dit mogelijk te maken.'
'Het is een enorme puzzel geweest om de leerlingen weer naar school te laten gaan, met aangepaste roosters. Fijn dat de gemeente zo actief heeft meegedacht over uitwijklocaties. Het is mooi om te zien hoe we dit samen hebben kunnen oplossen,' aldus Fawzia Nasrullah (bestuurder PCOU Willibrord).

Leon de Wit (bestuurder NUOVO Scholen) vult aan: 'Onderwijs geven met anderhalve meter afstand tussen leerlingen is behoorlijk ingewikkeld te organiseren. Het is inspirerend om te zien hoe allerlei organisaties zich actief hebben aangemeld om deze klus samen met ons te klaren.'
Bent u zelf nog op zoek naar extra ruimte of heeft u een ruimte die u kunt aanbieden? Kijk hiervoor op www.makelpunt-utrecht.nl.