Jeugdorkest

LEIDSCHE RIJN >Jeugdorkest Leidsche Rijn heeft nu ook een eigen website: ga naar http://jeugdorkestleidscherijn.nl en bekijk de filmpjes of meld je aan voor een proefrepetitie.
JOLR bestaat uit muzikanten (8-13 jr) die regelmatig optreden in Leidsche Rijn, Vleuten, De Meern en Haarzuilens. Ook worden nog nieuwe muzikanten gezocht.


Componist Beweegt

LEIDSCHE RIJN > Streetsports medewerkers in Terwijde (Leidsche Rijn) gaan weer dansen met de bewoners van woonservicecomplex De Componist. Vanuit de binnentuin wordt weer gedanst op 1,5 meter van elkaar en de bewoners kunnen op de galerij dan meebewegen op muziek op vrijdag 19 maart.
De aanvang is 14.15 uur en het optreden duurt tot 14.35 uur. Vragen naar rketelaar@dock.nl.


Stoepkrijt

LEIDSCHE RIJN > De gemeente Utrecht organiseert samen met DOCK een stoepkrijtactie. Kinderen krijgen van ons stoepkrijt om iemand op te vrolijken met een stoepkrijttekening.
Heb je een mooi kunstwerk gemaakt? Stuur een foto op naar leidscherijn@utrecht.nl. Misschien zie jij jouw creatie terug! 'De regen is een beetje jammer deze dagen, maar als het goed is komt het zonnetje weer snel en dan ben ik heel benieuwd naar al die onontdekte kunstenaars in Leidsche Rijn', aldus wijkwethouder Eelco Eerenberg.


Bodemdaling

REGIO > Bodemdaling is een steeds groter probleem. Ook in gemeente Woerden hebben ze te maken met bodemdaling. Een groot deel van het Groene Hart bestaat uit veen. Veen is een grondlaag met veel water. Deze veenlaag wordt dunner door inklinking en afbraak. Dit leidt tot verdere bodemdaling.
Om beter om te leren gaan met de gevolgen van bodemdaling en samen verdere bodemdaling te remmen, is gestart met de Regio Deal Bodemdaling Groene Hart. Dit is een samenwerking tussen provincies, gemeenten, waterschappen, kennisinstituten en het Rijk. Hierdoor is het prettiger wonen in het Groene Hart!
Vanuit de Regio Deal is een enquĂȘte gemaakt over bodemdaling. Door de vragenlijst in te vullen, helpt u om meer te weten te komen over wat inwoners van het Groene Hart weten van bodemdaling, wat de gevolgen zijn en wat ze eraan kunnen doen. Dat helpt bij het succesvol uitvoeren van de projecten van de Regio Deal! Er bestaat geen goed of fout antwoord en uw antwoorden worden anoniem opgeslagen. Het invullen duurt ongeveer 10 minuten.
Aan het einde van de vragenlijst kunt u uw emailadres invullen en zo kans maken op 1 van de 50 VVV-bonnen van 25 euro.