Handbal

LEIDSCHE RIJN > Handbalvereniging Leidsche Rijn begint weer met handbal voor de allerkleinste. 'Na succesvolle (ondanks korte corona-onderbreking) trainingen starten wij op woensdag 17 maart weer met kabouterhandbal!', zo laat de vereniging weten. Ben je tussen de 4 - 6 jaar en wil je graag meedoen meld je dan snel aan bij Casper de Bruijn, E-mail: Casper.debruijn@sportutrecht.nl. De handbaltrainingen zijn op woensdagmiddagen in maart, april en mei.


Avance Cup

MAARSSEN > De competitie in het amateurvoetbal wordt voorlopig nog niet hervat. Maar als er de komende weken toestemming komt van het kabinet, wordt er in mei een Alternatief Toernooi om de Avance Cup georganiseerd voor de regionale voetbalclubs. Het toernooi begint op de eerste zaterdag van mei. Er zijn twee poules met twee eersteklassers en twee tweedeklassers. Er zullen twee halve finales worden gespeeld: uit en thuis. De eerste teams van Kampong, FC Breukelen, NITA, VV Maarssen, FC De Bilt, Argon, CSW en VV De Meern staan ingeroosterd voor deze bijzondere 2021-editie van de Avance Cup. De ploegen met het beste resultaat in de kruisfinales (nummer 1 tot en met 4) spelen op de eerste zaterdag van juni het eindtoernooi.


Glascarrillon

VLEUTERWEIDE > Nog even wachten, maar dan gaat het glascarillon op het plein in Vleuterweide weer spelen. In de winterperiode kan het glascarillon niet worden bespeeld. Vanaf april 2021 kunt u weer wekelijks genieten van de bespelingen door de vaste beiaardier Wim Ruitenbeek op woensdag van 14.00 tot 15.00 uur. Ze hopen ook weer enkele bijzondere concerten te kunnen organiseren in 2021.


Zuilense Ring

MAARSSENBROEK > Voor de zomer moet duidelijk zijn of de nieuwe toerit naar de Zuilense Ring vanaf de Floraweg bij Boomstede ook realistisch is. Een grote hobbel is alvast genomen. De provincie wil meewerken en verkeerstechnisch kan het, zo bleek uit een prestentatie aan raadsleden in een informatieve commissievergadering. Zoals jaren geleden in een aangenomen motie van CDA was voorgesteld is de extra rijbaan tussen het tankstation en de geluidswal van de Zuilense Ring recht omhoog toch mogelijk. De huidige toerit tussen Boomstede en Bloemstede kan dan toch dicht, zoals afgesproken met de projectontwikkelaar van Haagstede om daar woningen neer te zetten. Aanvankelijk was het standpunt van de gemeente dat die variant, nodig voor de woningbouw in Haagstede, niet zou kunnen omdat de provincie als grondeigenaar en wegbeheerder van de Zuilense Ring niet mee zou werken. De gemeente koos niet voor een nieuwe oprit, maar wilde de verkeersstromen omleggen via de Ruimteweg, Lage Weide en de Heldinnenlaan bij de Haarrijnseplas om zo naar de A2 te rijden.