Overval Kruidvat

VLEUTEN > Twee gewapende mannen hebben donderdag om 15.40 uur een Kruidvatwinkel in Vleuten overvallen. Ze bedreigden het personeel van de drogisterij aan de Hindersteinlaan en gingen er met een onbekende hoeveelheid geld vandoor. De politie heeft nog gezocht naar de overvallers en maakte daarbij ook gebruik van de politiehelikopter. Een van de twee voortvluchtigen droeg een zwarte muts met de tekst GANI en een sportbroek van Manchester United. Hij is volgens de politie donker getint. De ander, licht getint, droeg een zwart Nike-trainingsjack, met een blauwe capuchon en een zwarte trainingsbroek. Bij de overval droegen ze ook nog een mondkapje. Het gaat om mannen van 16 tot 25 jaar. Het tweetal vluchtte weg richting het tankstation van de Esso. De politie is op zoek naar getuigen. ‘Een overval heeft veel impact op betrokkenen en alle info is welkom. Iets verdachts gezien er voor of er na? Bel 0900-8844’, zo is de oproep van de politie Vleuten-De Meern.


Steprover gezocht

LEIDSCHE RIJN > In Leidsche Rijn is vorige week een 8-jarige jongen van zijn step beroofd door twee tieners. Dat gebeurde op dinsdag 9 maart op de Koldijksterraklaan, zo maakt de politie bekend. 'Zo zeg, wat een helden. Jongens 12-14 jaar stelen stepje van 8-jarige. Hoe stoer ben je dan? Twee jongens waarvan één met gifgroene mountainbike. We horen dat meer kinderen slachtoffer zouden zijn. Info welkom via 0900-8844', aldus de politie op twitter.


Cyberclinic

LEIDSCHE RIJN > Het Team High Tech Crime van de politie geeft op woensdag 31 maart een presentatie om 20.30 uur live op het YouTube kanaal van de politie Utrecht. Ze laten zien wat veelgebruikte manieren van cybercriminelen zijn om slachtoffers geld of informatie af te troggelen. Ze vertellen waar je op moet letten en hoe je te beschermen.