Foto: Provincie Utrecht
Foto: Provincie Utrecht

Vernieuwde tramlijn Utrecht-IJsselstein rijdt

Diverse testritten georganiseerd om de nieuwe trams op deze lijn op de proef te stellen

REGIO > Vervoerder U-OV en het trambedrijf van de provincie Utrecht hebben de afgelopen weken diverse testritten georganiseerd om de nieuwe trams op deze lijn op de proef te stellen.


Eerst werden de trambestuurders bekendgemaakt met de vernieuwde lijn, daarna volgde een periode dat de trams de gehele dag en avond stabiel moesten rijden op de klok van de dienstregeling.
De trams zijn goed uit deze laatste serie testen gekomen. Reden om vanaf 14 maart de deuren te openen voor de reizigers.

Gedeputeerde Arne Schaddelee: 'Net als in januari toen de nieuwe trams gingen rijden met reizigers tussen Utrecht en Nieuwegein-Zuid is de indienststellingsvergunning verstrekt waardoor ook deze vernieuwde lijn in exploitatie genomen kan worden. Daarmee is een laatste mijlpaal bereikt bij de vernieuwing van de gehele regionale tramlijn.
Van het geduld van de reizigers is behoorlijk wat gevraagd, maar dat wordt nu beloond.
Zodra de situatie rondom corona het toelaat, bieden we samen met U-OV een nadere kennismaking aan met twee weken gratis reizen op beide tramlijnen.'

Wethouder Peter Bekker: 'Eindelijk, de tram gaat weer rijden! Ons geduld is zwaar op de proef gesteld. Maar nu overheerst bij mij een gevoel van blijdschap.

Er ligt een tramlijn die weer 30 jaar mee kan en de nieuwe trams bieden de reizigers enorm veel comfort.
Dat moet voor iedereen die naar Nieuwegein of Utrecht moet voor school, werk, ziekenhuis of familiebezoek een gemakkelijke keuze zijn om te reizen met de tram. Nu alleen nog het noodzakelijke reizen, maar als corona voorbij is, ben ik ervan overtuigd dat de IJsselsteiners massaal weer de weg weten te vinden naar de tram.'
Tramlijn 61 en lijn 60 rijden met ingang van 14 maart weer de oorspronkelijke dienstregeling.