Afbeelding

Verkeersonderzoek Westelijke Stadsboulevard

Ook op Noordelijke Randweg Utrecht

UTRECHT > Van donderdag 1 april tot en met woensdag 28 april voert Goedopweg een verkeersonderzoek uit op en rondom de Westelijke Stadsboulevard en de Noordelijke Randweg Utrecht.


De Westelijke Stadsboulevard wordt in 2022 opnieuw ingericht. Met de kennis die bij dit verkeersonderzoek wordt opgedaan, kunnen tijdens en na de herinrichting passende maatregelen genomen worden, die helpen om de bereikbaarheid van het gebied te verbeteren. Bij deze stadsboulevard maakt de gemeente Utrecht de wegen veiliger voor oversteken, met groen en bomen.

Het aantal auto's in dit gebied zit nĂș aan zijn maximum, het helpt wanneer het verkeer zich beter verdeelt over de dag. Dat is een hele uitdaging, want Utrecht groeit. Bijvoorbeeld met nieuwe woningen in de Cartesiusdriehoek. Met het verkeersonderzoek krijgt Goedopweg inzicht in de verkeersstromen van automobilisten die een relatie hebben met de Westelijke Stadsboulevard. Zo wordt duidelijk welke routes mensen nu kiezen en kunnen passende alternatieven geboden worden. Het verkeersonderzoek op de Noordelijke Randweg Utrecht (NRU) heeft hetzelfde doel. De herinrichting van de NRU zit nog in de planfase.

Toch levert de informatie uit het verkeersonderzoek al nuttige informatie op die bijdraagt aan de bereikbaarheid van dit gebied in de toekomst. Voor de uitvoering van het verkeersonderzoek worden op een flink aantal plekken in Utrecht tijdelijk camera's geplaatst die het verkeer dat voorbijkomt registreren. De kentekens die langskomen worden direct omgezet in een anonieme code. De onderzoekers zien alleen deze anonieme code en weten dus niet wie er rijdt of wie de eigenaar van het voertuig is.