Uiltjespad

LEIDSCHE RIJN > De lenteroute van het Uiltjespad is weer te downloaden. Een leuke speurtocht voor kinderen met vragen en spelletjes over de natuur in het Máximapark. De routes kennen diverse afstanden, zodat het voor elke leeftijd leuk is om te doen. Vanaf 2008 zijn 185 bomen in het Máximapark geplant door (groot)ouders voor hun (klein)kinderen. Volgens afspraak is het geld voor deze bomen besteed aan een activiteit voor kinderen. Dit is het Uiltjespad geworden en daar zijn we trots op. De route is te downloaden als pdf voor op een mobiel en als pdf om te printen op papier. Elk seizoen zijn er nieuwe vragen en spelletjes. Vanaf 21 maart is de lenteroute te downloaden. Vanaf nu kun je ook lid worden van Max Kidsclub! Een superleuke club die leerzame, creatieve en actieve dingen organiseert voor kinderen. Centraal staat dat we activiteiten willen organiseren met en voor kinderen, zodat zij zich volledig gezien voelen. Voor de een is dit heel actief, voor de ander juist in stilte. Kijk op de nieuwe site van het Máximapark voor de downloads.


Markt

LEIDSCHE RIJN > Vanaf 1 april is er elke donderdag markt op het Brusselplein. De markt is open van 9.00 tot 18.00 uur. Op de markt staan negen marktkooplieden die eten verkopen en één aanbieder van bloemen en planten. Er worden vooral lokale en gezonde producten verkocht.


Stoepkrijten

LEIDSCHE RIJN > De gemeente Utrecht organiseert samen met DOCK een stoepkrijtactie. Kinderen krijgen stoepkrijt om iemand op te vrolijken met een stoepkrijttekening. Heb je een mooi kunstwerk gemaakt? Stuur een foto naar leidscherijn@utrecht.nl. Misschien zie jij jouw creatie terug? De eerste inzendingen zijn al binnen.


Nieuwe bomen

VLEUTEN > Dit voorjaar start de gemeente met het planten van klein blijvende bomen langs fietspad De Tol. De bomen komen in de berm aan de kant van de huizen. Deze bomen komen er: lijsterbes, meidoorn, moerbei en kweepeer. De werkzaamheden duren ongeveer een week.


Dansen

LEIDSCHE RIJN > Ook dit jaar danst KLUB19 mee met Zingende Beelden. Sanne van Woudenberg is professioneel danser en co-director bij het Utrechtse dansgezelschap NEVA. In acht gratis workshops voor kinderen tussen de 12 en 19 jaar maken ze samen een voorstelling die onderdeel zal zijn van Zingende Beelden (30 mei, Máximapark). Geen ervaring? Geen probleem! Twijfel je nog of heb je vragen? Neem gewoon even contact op. Aanmelden of meer informatie vragen: DM @klub19 op Instagram of mail naar boris@klub19.nl. Data: dinsdag 30 maart, 6, 13 en 20 april, 11, 18 en 25 mei en vrijdag 28 mei generale repetitie. Tijden: 15.00-17.00 uur. Locatie workshops: CultuurCampus (Burchtpoort 5, Vleuten). Locatie generale repetitie: buiten bij het Observatorium in het Máximapark of binnen (Azotod of CultuurCampus) naar behoefte.