Wandelen, een brunch en, als het even kan, een zonnetje voor een picknick op Doornburgh.
Wandelen, een brunch en, als het even kan, een zonnetje voor een picknick op Doornburgh.

Vier de lente op Doornburgh met wandeling en picknick

MAARSSEN > Buitenplaats Doornburgh viert Pasen zo feestelijk mogelijk. Bezoekers kunnen van vrijdag 2 t/m maandag 5 april picknicken in het park.


Er zijn speciale wandelkaarten met leuke extra informatie bij een ommetje op deze historische buitenplaats aan de Vecht. Er is koffie ‘to go' en via de website van restaurant DeZusters is een culinaire paasbrunch te bestellen. Het achttiende-eeuwse hoofdhuis is de monumentale blikvanger tijdens deze paasvakantie. Na een periode van werkzaamheden is het monument uit de steigers en staat het weer vers in de lak te pronken. Doornburgh is de ideale plek voor een ommetje in de natuur. De bomen worden weer groen en de stinsenplanten staan in bloei. Deze verwilderde voorjaarsbloemen horen al eeuwen bij buitenplaatsen, kastelen en landgoederen. Een vogelspotter kan met wat geluk onze spechten en boomkruipers ontdekken. Ook zijn er weer biggetjes en lammetjes in de weides. Speciaal voor Pasen is er een leuke wandelkaart, waarop de mooiste plekken in het park te ontdekken zijn. Een kraam met drankjes en lekkernijen voorziet de wandelaars van een kop goede koffie.
Het hele paasweekend biedt DeZusters, het restaurant van Buitenplaats Doornburgh, een heerlijke paasbrunch aan. Deze brunch is online te bestellen vanaf 2 personen en kost 24,75 euro per persoon. De brunch wordt geleverd in een picknickbox, inclusief borden en bestek. Perfect voor een picknick in park Doornburgh.
Het park van Doornburgh is dagelijks gratis toegankelijk voor een wandeling. www.buitenplaatsdoornburgh.nl. Neem een eigen kleed mee! Menu, informatie en bestellen via www.dezusters.nl