Joyriders gepakt

VLEUTEN > Een wel heel jonge joyrider is zaterdagnacht opgespoord door de politie. Een 13-jarige jongen heeft de auto van zijn vader gepakt en is daarmee gaan rijden, samen met zijn neefje. Dat was niet de enige overtreding, hij had ook de autolampen uit. 'Er werd eerst melding gedaan van een verdachte situatie,' vertelt jeugdwijkagent Jan-Michiel Quak van de politie Vleuten-De Meern. 'Een auto reed heel langzaam door de straat, parkeerde meerdere keren en reed vervolgens weer weg. Onderweg naar deze locatie zagen collega's een auto rijden op een parkeerplaats. Die reed zonder verlichting.' De politie kwam dichterbij voor controle, maar toen renden twee jongens uit de auto. 'Eentje konden we na een korte achtervolging aanhouden. Hierna kwam een melding dat een jongen had aangebeld bij een bewoner. Die jongen vroeg of hij mocht schuilen omdat de politie achter hem aanzat omdat hij in een auto had gereden. Deze jongen rende daarna weer weg, maar we konden hem traceren,' vertelt Quak. Inmiddels zijn de jongens weer thuis.


Oplichters

VLEUTEN > De politie Vleuten-De Meern waarschuwt voor oplichters met een babbeltruc. 'We krijgen een melding dat er deur aan deur wordt gegaan door een beveiligingsbedrijf met mededeling dat er veel wordt ingebroken in de wijk en dat zij samenwerken met de politie. We hebben niet veel inbraken en we hebben geen actieve samenwerking met dat bedrijf', zo laat de politie weten via twitter.


Fietswrakken

MAARSSENBROEK > De handhavers van Stichtse Vecht hebben dinsdag een fietsenactie gehouden op Bisonspoor in Maarssenbroek. Tijdens deze actie is een aantal fietsen, die onder de term 'fietswrakken' vallen, voorzien van een sticker en die worden binnen afzienbare tijd weggehaald als ze blijven staan.