Huurwoningen

KOCKENGEN > Aan de Kon. Julianaweg, op de plaats van de voormalige school ’t Kockenest, komen sociale huurwoningen. Woningstichting Kockengen was al langere tijd bezig met een ontwikkeling voor deze plek. Sinds 1 januari is Woningstichting Kockengen gefuseerd met Woningstichting Vecht en Omstreken en wordt er volop gewerkt aan de invulling van het project. Aanvankelijk was het idee om in het nieuwbouwproject cliënten te huisvesten van Abrona, een zorginstelling voor volwassenen met een verstandelijke beperking. Abrona heeft echter aangegeven dat zij niet langer willen deelnemen aan dit project vanwege hun eigen veranderde vastgoedstrategie. Vanwege de terugtrekking van Abrona komen de toekomstige sociale huurwoningen straks beschikbaar voor een- en tweepersoonshuishoudens uit Kockengen. Daarvoor wordt nu gewerkt aan een plan. In de gemeente Stichtse Vecht, waartoe ook Kockengen behoort, bestaan lange wachtlijsten voor een sociale huurwoning. Er zijn weinig locaties beschikbaar waarop nieuwe sociale huurwoningen gebouwd kunnen worden. Woningstichting Vecht en Omstreken is daarom erg blij met project ‘t Kockenest. Zodra er meer bekend is over het bouwplan, organiseren ze een informatieavond in Kockengen voor alle belangstellenden en belanghebbenden.


Terrassen

STICHTSE VECHT > Het college heeft besloten dat horecagelegenheden in Stichtse Vecht ook in 2021 hun terrassen mogen uitbreiden, zodra de coronamaatregelen dit weer toelaten. Maarten van Dijk, wethouder Economie: ' We vinden het van belang om horecaondernemers te steunen en staan daarom ook in 2021 toe dat zij hun terrassen uitbreiden om een nog verdere omzetdaling te voorkomen en hen door deze moeilijke periode heen te helpen. Daarom zal het college de gemeenteraad ook voorstellen om de precariobelasting in 2021 op nul euro vast te stellen. We hebben er immers allemaal belang bij dat we levendige dorpscentra hebben en houden. Tegelijkertijd hebben we ook oog voor omwonenden. Anders dan vorig jaar vragen we horecaondernemers nu wel om toestemming van hun directe buren te vragen wanneer het terras door de uitbreiding voor hun deur komt te staan.'


GoudInkoopbus

STICHTSE VECHT > De GoudInkoopbus komt weer naar Stichtse Vecht. Op dinsdag 30 maart staat de bus in Breukelen op de Markt en op woensdag 31 maart in Maarssenbroek bij Safari van 10.00 tot 16.00 uur. U krijgt direct contant uitgekeerd voor al uw goud, zilver, munten en tandengoud. De GoudInkoopBus heeft een discrete ruimte waar uw sieraden vrijblijvend worden getaxeerd. Kom langs en u zult versteld staan hoeveel u krijgt voor uw sieraden en munten. Heeft u nog thuis oude sieraden, munten of zelfs een goudbaar liggen? De afgelopen week steeg de goudprijs tot het hoogste niveau in jaren. Oude sieraden, een ring of armband of het sieradenkistje van oma en een geërfde gouden munt brengen echt veel geld op. Zie www.goudinkoopbus.nl.