Trees van den Hoogen in het Wijkpark Maarssenbroek.
Trees van den Hoogen in het Wijkpark Maarssenbroek.

Belangrijk om eigen omgeving mooier te maken

MAARSSENBROEK > 'Het is heerlijk om dit te doen en ik leef enorm op!'


Vrijwilligerswerk zit de gepensioneerde Trees van den Hoogen (59 jaar) in haar genen. 'Dit kreeg ik vanuit huis mee en dat geef ik mijn kinderen ook door.'
Drie jaar geleden sloot Trees van den Hoogen als vrijwilliger aan bij het project Gezonde Buurten en lanceerde zij o.a. het idee voor een ontdekroute in het park met 13 houten dierenbeelden. Bij ieder beeld vind je een QR-code die gekoppeld is aan een beweging.
'Voor de ontdekroute heb mij laten inspireren door een soortgelijke route die ik heb gewandeld, in een bos in België. Die vond ik zo leuk! Zo is het idee ontstaan, maar dan met de dieren die hier in het park Reigerskamp wonen,' licht Trees haar initiatief bevlogen toe.
Jong en oud konden in het najaar van 2019 ideeën aandragen of projecten indienen vanuit het project Gezonde Buurten. Mario van Dijk, voormalig gebiedsbeheerder in Maarssenbroek, had het idee om tot een Vrienden van het Wijkpark Maarssenbroek te komen. En zo geschiedde in 2020.
'De Vrienden van het Wijkpark Maarssenbroek is dus een nog relatief nieuwe werkgroep. Samen met 25 vrijwilligers geven we hier vorm aan. Juist nu in deze coronatijd zijn de vrijwilligers heel blij met dit initiatief. Wanneer ik in het park aan het werk ben met een collega, geniet ik optimaal. Het is heerlijk om dit te doen en ik leef enorm op!'
Interesse in vrijwilligerswerk? Ga naar de online vacaturebank van de Vrijwilligerscentrale Stichtse Vecht: www.vrijwilligersstichtsevecht.nl of bel naar (0346) 290710.