Laadpalen

LEIDSCHE RIJN > Net als in de rest van Utrecht komen in Leeuwesteyn elektrische laadpalen in de openbare ruimte. Inmiddels loopt er een aanvraag voor elektrische laadpalen ter hoogte van bouwveld 8a en afhankelijk van het gebruik volgen op meer locaties openbare laadpalen in Leeuwesteyn. Meer informatie vindt u op de site van de gemeente.


Kunstroute

VLEUTEN > De Etalage Kunst Route door Vleuten, het Máximapark en De Meern wordt verlengd met enkele dagen. Dat wil zeggen dat de route ook tijdens de paasdagen te zien zal zijn. Veel winkels zijn nog steeds maar beperkt open en veel zal er niet te doen zijn, dus dan is het leuk dat de route er nog is. De ondernemers waren ook enthousiast voorstander van verlenging. Kunst van locale kunstenaars in etalages van ondernemers en instellingen, geheel coronaproof. Georganiseerd door kunstenaarscollectief @KunstLint. Routeflyers liggen bij Anafora in het Máximapark, bij Brasserie de Brouwerij en van Rooijen Grafisch, Vleuten.


Vuelta

LEIDSCHE RIJN > De Utrechtse organisatie van de wielerronde de Vuelta krijgt nog eens een kwart miljoen euro extra van de gemeente Utrecht. Dat geld is nodig om het evenement de allure te geven die het vorig jaar had moeten krijgen. De start van de Ronde van Spanje in de Domstad werd vorig jaar afgelast vanwege corona. Wellicht kan die start volgend jaar alsnog in Utrecht plaatsvinden, maar dat kost extra geld. 'De finish voor de start van de Vuelta is in zicht. Een mooi vooruitzicht voor onze inwoners, ondernemers en vrijwilligers van maatschappelijke organisaties. De laatste etappe bestaat uit het uitsluitsel van het ministerie van VWS voor een subsidie en de toewijzing vanuit Spanje. Vandaag heeft Utrecht koers gezet in de goede richting. We kijken ernaar uit om in 2022 (rond de 900e verjaardag van onze stad) de Vuelta te ontvangen en er een prachtig stadsfeest van te maken, voor en door Utrechters. Vamos!' aldus wethouder Klaas Verschuren. Momenteel onderzoekt de Spaanse organisatie van La Vuelta wat de mogelijkheden zijn om alsnog de start in Nederland te organiseren.


Rechtswinkel

LEIDSCHE RIJN > Voor inwoners uit Leidsche Rijn die niet makkelijk kunnen aankloppen bij een juridische hulpverlener wordt er een rechtswinkel in de wijk opgericht. Hiervoor is uw hulp nodig! Wilt u het team versterken of helpen door kantoorruimte of -artikelen te sponsoren? Mail naar info@kievits-konsults.nl.


Sporten

LEIDSCHE RIJN > Buurtsportcoaches van SportUtrecht verzorgen op verschillende veldjes en pleintjes in Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern gratis sportactiviteiten voor jeugd van 4 tot en met 17 jaar. Voor jongeren en meiden vanaf 12 jaar zijn er ook activiteiten verspreid over de hele stad. Kijk voor het wijksportaanbod op de site van de gemeente.