Utrecht Omsingel

UTRECHT > De katholieke parochie Sint Martinus in Utrecht organiseert tot en met 5 april een duurzame wandeling langs de Singel rondom Utrecht centrum onder het motto 'Utrecht Omsingel'. Hiermee vragen zij aandacht voor hun Vastenactieproject 2021.

'Met dat project willen wij geld ophalen om kinderen uit de sloppenwijken in Zuid-Afrika naar school te laten gaan. We doen dat op een ludieke manier, via een wandeltocht langs de Singel. Op acht plaatsen in de tocht vinden deelnemers een poster over een van die doelen met meer informatie en een QR-code naar een filmpje. Aan de tocht is ook een speurtocht voor kinderen verbonden.'

In elke poster is een letter verborgen. De acht letters vormen samen een woord. Wie dat woord vindt, kan bij het secretariaat van de parochie (Adriaan van Ostadelaan 4) op werkdagen tijdens openingsuren een paasei afhalen. Het wordt extra leuk wanneer kinderen voor deze wandeling worden gesponsord. Wie de campagne wil steunen, kan een bedrag overmaken op rekeningnummer NL33ABNA0234159227 van de Sint Martinusparochie Utrecht o.v.v. Vastenactie 2021.


Polsstokverspringen

REGIO > Utrechter Rian Baas is door de Polsstokbond Holland benoemd tot Springer van het jaar 2020. In de jaarlijkse verkiezing bleef hij de medegenomineerden Erwin Timmerarends en Reinier Overbeek voor.

Schoonhovenaar Mark van der Horst mag zich het talent van het jaar 2020 noemen. Hij bleef Hidde van Dam en Laura Maaijen voor in deze verkiezing.
Na het door corona geteisterde seizoen 2020 staan de springers en verenigingen te springen om aan een relatief normaal seizoen 2021 te beginnen. Of het weer terug naar normaal kan, ligt voor een groot gedeelte aan de genomen en nog te nemen anticoronamaatregelen zoals voorgeschreven door landelijke en lokale overheden.

De verenigingen zijn in ieder geval druk bezig om de accommodaties weer gereed te maken voor de buitentrainingen, die begin april weer zullen starten en natuurlijk het polsstokseizoen zelf, waarvan de start staat gepland op 8 mei in Polsbroekerdam. Actuele informatie over de start van het seizoen kunt u vinden op de website van de polsstokbond Holland: www.pbholland.nl.


Hockey

VLEUTEN > Ben jij 5 of 6 jaar oud en kom je uit Vleuten of omgeving en lijkt hockey jou een leuke sport met leeftijdsgenootjes? Kom dan eens kijken bij MHC Fletiomare op Sportpark Fletiomare Novum aan de Alendorperplaats. In april organiseren zij enkele proeftrainingen waarbij jij gratis mag deelnemen. Je ontvangt bij deelname een leuke goodiebag met informatie over de vereniging en wat sportieve extra's.

Kijk op www.fletiomare.nl voor meer informatie over de club en het inschrijven voor de trainingen.