Afbeelding
Owner

Aangepaste planning nieuwbouw gymzaal

Aanpassingen voor een zo zuining mogelijk energieverbruik

LEIDSCHE RIJN > In oktober is er een informatieavond geweest over de nieuwe gymzaal die in Terwijde gebouwd gaat worden.


De planning was dat er in april 2021 gestart zou worden met de bouw. De start bouw is vertraagd.

De gemeente vindt het belangrijk om bij nieuwbouw ervoor te zorgen dat een gebouw zo min mogelijk energie gaat verbruiken.
‘Daarom ontwerpen we de gymzaal technisch zo, dat het gebouw niet meer energie verbruikt dan dat het zelf opwekt. Een energieneutrale gymzaal. In de praktijk blijkt dit meer tijd te kosten dan we hadden gedacht. Dit betekent dat het definitieve ontwerp, met daarin de techniek om ervoor te zorgen dat het gebouw energieneutraal is nog niet klaar is. Pas als het definitieve ontwerp klaar is, kan de omgevingsvergunning aangevraagd worden. We verwachten dat de omgevingsvergunning eind maart of begin april aangevraagd kan worden’, aldus een woordvoerder van de gemeente.

Het ontwerp van de gymzaal verandert niet. Het gaat vooral om de technische onderdelen van het gebouw die nu nog verder aangepast moeten worden. Dit betekent dat de groene gevel en het dak aan de kant van de appartementen blijven zoals tijdens de informatieavond is laten zien. Bij het ontwerp van de gymzaal zijn hoge eisen gesteld aan het beperken van energieverbruik.
‘We zijn trots dat we een gymzaal gaan ontwerpen en bouwen waarbij er net zoveel energie opgewekt wordt, als er verbruikt wordt’, aldus de gemeente.
‘Op het moment dat de omgevingsvergunning is verleend en het bekend is wanneer we starten met de bouw, krijgt u een wijkbericht met extra informatie. We verwachten dat dit begin juli is.’
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de projectleider van de gemeente via telefoonnummer 14 030 of onderwijshuisvesting@utrecht.nl.