Archief
Archief

Inwoners Breukelen zijn meldingsmoe bij overlast

BREUKELEN > Na een relatief rustige periode zijn bij de wijkcommissie weer meldingen binnengekomen van overlast zoals geluidsoverlast, zwerfvuil veroorzaakt door hangjongeren, zo staat in de nieuwsbrief van de wijkcommissie Breukelen-Noord.


‘Wijkagenten en Jeugdpunt zijn behulpzaam en doen hun best, maar kunnen het probleem niet structureel oplossen. Mede hierdoor zijn omwonenden 'meldingsmoe' en zien het nut niet meer in van het melden van overlast’, zo laat de wijkcommissie weten. ‘Politie en gemeente baseren zich echter op (meldings)cijfers en als die laag zijn, is de logische constatering dat er geen of weinig sprake is van overlast, waardoor er geen actie wordt ondernomen. Daarom een herhaalde oproep: blijf overlast melden.’
De wijkcommissie heeft nog een advies bij overlast. Spreek de jongeren aan. Een goed en rustig gesprek wil vaak helpen. Hulp nodig bij het aanspreken van jongeren? Jongerenwerk Jeugd-Punt wil graag weten wat het probleem is en kan je helpen met de jeugd in verbinding te komen. Telefoonnummer: 06-83602920. Heeft het gesprek geen oplossing gebracht en is de overlast structureel? Neem contact op met de politie: 0900-8844. De politie gaat met de melding aan de slag. Daarnaast vindt er afstemming plaats met Jeugd-Punt en de gemeente.

Herplaatsing van de mobiele camera is nog niet aan de orde, zo antwoordde het college eerder op vragen van de PVV. Het is beheersbaar en de gemeente en de partners zitten er boven op, zo liet burgemeester Reinders weten.