IJsselsteinloop

REGIO > Er komt een virtuele editie van de PodoXpert IJsselsteinloop! Er kan hardgelopen worden in het lange pinksterweekend: van vrijdag 21 mei tot en met maandag 24 mei. Loop je eigen route in je eigen omgeving. De inschrijving is inmiddels gestart. Op de website www.ijsselsteinloop.nl staat een stappenplan voor het inschrijven. Iedere deelnemer kan zelf bepalen welke afstand wordt hardgelopen. Er is een Rabobank 4 Kids van 1 en 2 kilometer. Andere afstanden zijn: Body Business 5 km, Jumbo A. Langerak 10 km en de Runnersworld Utrecht halve marathon. Iedere deelnemer registreert via een app de gelopen afstand en tijd en krijgt natuurlijk gratis een medaille thuisbezorgd. De kosten zijn 2 euro voor de kidsloop en 5 euro voor de overige afstanden. Dit jaar zijn er geen prijzen voor de top 3, maar is er een verloting met mooie prijzen onder de gefinishte deelnemers. De hoofdprijs is 1 minuut gratis winkelen bij Jumbo A. Langerak! Daarnaast zijn er prijzen voor de leukste ingezonden foto’s. Kijk voor alle informatie en het complete prijzenpakket op www.ijsselsteinloop.nl en volg de IJsselsteinloop op social media voor het laatste nieuws.


Verkeerscongres

REGIO > De provincie Utrecht is op woensdag 3 en donderdag 4 november gastheer van de 12e editie van het Nationaal Verkeerskundecongres (NVC). Om kennis en ervaring te delen over de gehele breedte van het vakgebied nodigen we u uit een paper te schrijven en die uiterlijk 31 mei in te sturen. U kunt deelnemen aan drie categorieën: Vakkennis: Paper gebaseerd op (wetenschappelijk) onderzoek, studie of evaluatie. Praktijkkennis Paper beschrijft ervaringen met toepassingen in de praktijk en Discussiepaper Paper bevat een duidelijke discussie- en/of vraagstelling.

Overtuig de jury met dit paper waarom deze inzending in het programma van het NVC 2021 moet komen! Ga de uitnodiging aan en inspireer zo vakgenoten. 'We zien u graag op het NVC 2021 om nieuwe inzichten en ideeën op het gebied van verkeer en mobiliteit door ervaringen te delen en een goede inhoudelijke discussie te voeren', aldus het provinciebestuur. Kijk voor meer informatie en inschrijven op de site van de provincie.


Help Elkaar

STICHTSE VECHT > Laagdrempelige en praktische hulp bieden aan inwoners in een kwetsbare situatie, dat is de doelstelling van de nieuwe koepelstichting Help Elkaar Stichtse Vecht. Om dit doel te kunnen bereiken biedt het bestuur professionele hulp aan vrijwilligersorganisaties. Op dit moment ondersteunt Help Elkaar Stichtse Vecht drie lokale vrijwilligersorganisaties met in totaal honderd vrijwilligers. Allereerst de digitale helpdesk HiP Helpt Stichtse Vecht met twee helpdeskmedewerkers en veertig hulpbieders. Hiernaast de hulpdienst Graag Gedaan, die draait met een eigen coördinator en ook zo'n veertig vrijwilligers in het bestand heeft staan. Tenslotte neemt Stichting Help Elkaar SV binnenkort het bestuur van Stichting Kledingbank Stichtse Vecht over, waarvan Bertine coördinator blijft en waarbij zo'n twintig vrijwilligers actief zijn. Lees meer op www.varnws.nl bij Lezersnieuws.