Breinlijn

REGIO > Hersenletsel.nl is een landelijke patiënten vereniging voor mensen met hersenletsel en hun naasten. Landelijk zijn ze vertegenwoordigd in 11 regionale afdelingen. In Utrecht Stichtse Vecht en het Gooi opereren ze onder de naam Hersenletsel Utrecht/Gooi. Hersenletsel.nl is er voor mensen met hersenletsel en hun naasten en richt zich op de levenslange gevolgen van (niet aangeboren) hersenletsel. De vereniging staat voor het bevorderen van zelfredzaamheid en maatschappelijke participatie, op een wijze die zoveel mogelijk recht doet aan de mogelijkheden en beperkingen van mensen met hersenletsel. De pijlers van de vereniging zijn: lotgenotencontact, informatievoorziening, belangenbehartiging.
Contact: utrecht@hersenletsel.nl en kijk op www.hersenletsel.nl/utrecht. De Breinlijn is een gratis landelijk loket waar je terecht kunt met alle vragen over hersenletsel. Een hersenletseldeskundige in de regio verwijst je naar passende ondersteuning. Ook professionals kunnen daar terecht voor vragen en casuïstiek over hersenletsel. Stel direct je vraag: (085) 2250244 of mail naar utecht@breinlijn.nl.


Teampost

LEIDSCHE RIJN > Het wijkverpleegkundig team van AxionContinu heeft een nieuwe teampost geopend in Gezondheidscentrum Het Zand, Vogelvlinderweg 56, in Leidsche Rijn. Het wijkverpleegkundig team biedt een breed aanbod van zorg en ondersteuning bij u thuis, wanneer thuis wonen door ziekte, een handicap of ouderdom moeilijker wordt. Dit varieert van hulp bij het opstaan en naar bed gaan, wondverzorging, hulp bij medicijngebruik, tot aan ondersteuning van cliënt en mantelzorger. AxionContinu levert vanaf 2016 wijkverpleging in Leidsche Rijn vanuit een kantoor in Parkwijk. Met een tweede team in het gezondheidscentrum Het Zand kunnen zij nog beter wijkverpleging bieden in heel Leidsche Rijn. Door de nieuwe teampost is de afstemming met de andere zorgverleners in het gezondheidscentrum Het Zand ook laagdrempeliger. De kleinschaligheid van beide teams (Team Leidsche Rijn Noord en Team Leidsche Rijn Zuid) blijft bestaan en de teams werken nauw samen. Met deze tweede teampost wordt er voldoende ruimte gecreëerd om te kunnen uitbreiden en de nog steeds groeiende wijk te kunnen blijven bedienen met aandacht, vakmanschap en plezier. Heeft u zorg thuis nodig? Bel of mail. Ze komen u graag helpen. 06-34524543 of thuiszorgleidscherijnnoord@axioncontinu.nl.


Rientjes Mavo

MAARSSENBROEK > Vorige week werden ook leerlingen van groep 8 uitgeloot voor een school in het voortgezet onderwijs in Utrecht. Na verwerking van de eerste teleurstelling, moet er verder gekeken worden naar de mogelijkheden. De Rientjes Mavo is een kleinschalige school van ruim 400 leerlingen met onderwijs op TL-niveau en een mavo-havoklas. In zowel de reguliere TL-klassen als in de mavo-havoklas is op dit moment nog plek. Ga naar https://rientjesmavo.nl/voorlichtingsmateriaal om een digitale kijk in de school te nemen of stuur een mail naar info@rientjesmavo.nl voor informatie.