Controle

MAARSSENBROEK > De politie heeft vrijdag diverse bekeuringen uitgedeeld bij een grote controle van brom- en snorfietsen. De fuik was om 9.00 uur neergezet bij de parkeerplaats langs de Burgemeester Waverijnweg net voor het viaduct over de A2 naar Vleuten. Ondanks het vroege uur werd er ook al een dronken snorfietser gepakt. Verder waren er bekeuringen voor het vasthouden van de telefoon op een snorfiets en een fiets. En het overschrijden van de constructiesnelheid met als gevolg een WOK-status.


Inbreker gepakt

LEIDSCHE RIJN > De politie heeft zondag vrijwel op heterdaad een inbreker gepakt. 'Zondag werden de collega's gestuurd naar een gepleegde inbraak op de Count Basiestraat. Hierbij waren camerabeelden beschikbaar waarbij de dader direct werd herkend. Bij het aanhouden van de verdachte in de woning werden de spullen teruggevonden. Ook werden er 2 fietsen en diverse anderen goederen aangetroffen,' aldus de politie Leidsche Rijn op Instagram.


Dode op straat

MAARSSENBROEK > Het levenloze lichaam dat maandagavond werd gevonden aan de Duivenkamp in Maarssenbroek is van een 71-jarige man. Het gaat om een inwoner uit Maarssen. Dat maakt de politie vanmiddag bekend. Het lichaam van de man werd maandag aan het begin van de avond op straat gevonden. De politie zette de omgeving af en deed urenlang onderzoek. Volgens politiewoordvoerder Joost Lanshage is er er vrijwel zeker geen sprake van een misdrijf. ‘We gaan vooralsnog uit van een natuurlijk overlijden.’ Buurtbewoners in Duivenkamp vertellen dat de overleden man een inwoner uit de wijk is. Dit is niet bevestigd door de politie.