Polsstokverspringen

KOCKENGEN > Polstokvereniging Stichtse Vecht zoekt jeugd, die het leuk vindt om deze zomer een paar keer te oefenen vanaf de schans met de stok. Er staat deze zomer een extra groep voor kinderen tussen de acht en twaalf jaar. Heb je zin in een heerlijke zomer met zon, strand en water? Kom dan langs op de maandagavond om 18.35 uur, de training duurt een uurtje. Er is plaats voor tien kinderen. Spelenderwijs ontwikkelen de deelnemers hun (fijne) motoriek en werken zij aan kracht en snelheid. Als je wilt meedoen, mail of bel dan naar pieter.hielema@pvsv.nl 06-29006207.


Overlast jongeren

MAARSSENBROEK > De afgelopen weken is er in toenemende mate sprake van overlast rondom de Multi Functionele Accommodatie Safari en Bisonspoor in Maarssenbroek. Jongerenwerk, handhavers en politie nemen deze overlast zeer serieus en pakken met verschillende acties (waaronder ook het aanschrijven van de ouders van minderjarigen die voor overlast zorgen) de jongerenoverlast aan. Het algemeen beeld van jongerenoverlast in heel Stichtse Vecht lijkt op dit moment mee te vallen. 'We zitten nog steeds in coronatijd en belangrijke variabele in jongerenoverlast is het gegeven dat er voor jongeren relatief weinig te doen is en volwassenen veel thuis werken. De kans dat jeugdoverlast door onze inwoners ervaren wordt is dan aanzienlijk. Met dat in het achterhoofd is het aantal meldingen jeugdoverlast niet schrikbarend', aldus een woordvoerder van de gemeente Stichtse Vecht.


Oranjefeest

MAARSSENBROEK > Bij een pleintje in Pauwenkamp organiseren ouders van kinderen op Koningsdag 27 april oud-Hollandse spelletjes. Ook het pleintje wordt oranje gekleurd. Het Oranje Komitee Maarssenbroek ondersteunt deze festiviteiten door een bijdrage beschikbaar te stellen van maximaal 100 euro voor een zelf te huren springkussen en oranje tompouces. Ouders uit de andere wijken die dergelijke festiviteiten voor de kinderen verkeersveilig en corona-proof organiseren kunnen ook op een bijdrage van het Oranje Komitee Maarssenbroek rekenen. Voor aanmelding en informatie kunt u contact opnemen met Mario van Dijk, telefoon 06-16077338.


Kraanwagen

MAARSSENBROEK > Een geluk bij een ongeluk voor een kraanwagenbestuurder in Maarssenbroek dinsdagnamiddag. Tijdens het tillen van een dakkapel naar het dak van een appartement in Fazantenkamp ging het mis en begon de wagen om te vallen maar de schade bleef beperkt. De kantelende kraanwagen kwam pas tot stilstand toen de uitgeschoven hijskraan de nok van het dak raakte. Uiteindelijk kwamen de kraanbestuurder en de woningeigenaar er goed vanaf: er vielen geen gewonden en ook het dak raakte niet ernstig beschadigd. Een medewerker van het hijskraanbedrijf: 'Er waren een stuk of acht dakpannen kapot.' De hijskraan is uiteindelijk weer rechtop gezet en kon daarna zijn werk hervatten.