Verkeerscontrole

MAARSSEN > Op woensdag 7 april tussen 7.00 en 13.00 uur was er een integrale verkeerscontrole langs de Zuilense ring in Maarssen. Het doel van de controle was het vergroten van de verkeersveiligheid.
'We controleerden op de technische staat van het voertuig en eventuele aanhanger. Maar uiteraard ook op de benodigde papieren’, aldus de politie Stichtse Vecht. De auto’s werden van de Zuilense Ring geplukt en naar het parkeerterrein aan de Maarsseveense Plassen gebracht. In totaal zijn er 70 voertuigen gecontroleerd. Er zijn 16 bekeuringen uitgeschreven voor rijden zonder verzekering, uitstekende lading, niet functioneerde oplooprem, rijden zonder rijbewijs en niet werkende verlichting. 'De afgelopen weken zijn er meerdere grote verkeerscontroles geweest. Zo stond de politie bij de Sportparkweg bij de Straatweg in Maarssen. En ook op de parkeerplaats langs de Burgemeester Waverijnweg net voor het viaduct naar Vleuten.


Botsing A2

BREUKELEN - Op de A2 bij Breukelen zijn maandagavond twee verkeersongelukken gebeurd. Nadat eerst een auto op een vrachtwagen was gebotst, werden daarna twee auto's van toegesnelde hulpdiensten aangereden. Het ongeluk gebeurde rond 22.15 uur. Een automobilist raakte gewond door een aanrijding met een vrachtwagen. De auto liep veel schade op. De politie kwam met spoed ter plaatse om de weg af te zetten. Toen een weginspecteur van Rijkswaterstaat de afzetting wilde overnemen, had een automobilist achter hem vermoedelijk te laat in de gaten dat er vaart werd geminderd. De bestuurder ramde zowel de wagen van de weginspecteur als de politieauto en raakte daarbij gewond.