Afbeelding

Woningbouw Hof van Harmelen weer stap dichterbij

HARMELEN > De bouw van 96 woningen in Hof van Harmelen komt steeds dichterbij.


Het (ontwerp)bestemmingsplan ligt ter inzage, samen met de omgevingsvergunning en het inrichtingsplan. De belangrijkste wijziging in het plan betreft de oevers bij de Meerkoet, waar meer bosschages komen. Dit om tegemoet te komen aan de wensen van de huidige bewoners, die zorgen hebben over hun privacy. Met name vanuit de Meerkoet was er het verzoek om meer afscherming van de woning vanwege de privacy. Om de woningen meer aan het zicht te onttrekken, is nu besloten tot de aanleg van extra groen op de oever aan de kant van Hof van Harmelen grenzend aan de Meerkoet.
Hof van Harmelen is het gebied tussen de Ambachtsheerelaan, de Tuinderij en de Meerkoet in Harmelen. Hier komt een gevarieerde wijk met een mix aan woningtypen: starterswoningen, seniorenwoningen, rijwoningen, twee-onder-één-kapwoningen en vrijstaande woningen. In Harmelen bestaat veel behoefte aan betaalbare woningen voor senioren en starters. Daarom komen er 24 sociale koopwoningen en 9 woningen specifiek voor senioren.
De wijk krijgt een dorps karakter, waarbij water en groen een belangrijke rol spelen. Daarbij wordt ook rekening gehouden met een veranderend klimaat. Alle woningen worden aardgasvrij, de openbare ruimte wordt klimaatrobuust ingericht en er wordt gestreefd naar een lage epc-norm voor de woningen.
De autotoegang tot de wijk gaat deels via de Ambachtsheerelaan en deels via de Tuinderij. Verder komen er goede fiets- en voetgangersverbindingen.