Kaarsje branden

LEIDSCHE RIJN > In coronatijd, een tijd van onzekerheid, wil de Protestantse gemeente Leidsche Rijn graag iedereen de mogelijkheid bieden om bij boerderij de Hoef een kaarsje te branden. Iedereen is welkom, dus je hoeft geen lid te zijn van de kerk. Dit kan elke week op dinsdag van 12.00 tot 13.00 uur (uitgezonderd feestdagen, zoals Koningsdag). Boerderij de Hoef, bij Natuurspeeltuin de Hoef, is dan open voor iedereen die behoefte heeft om een kaarsje te branden of een gebed op te schrijven. Ook als je je verhaal kwijt wilt ben je welkom. Ze volgen de richtlijnen van het RIVM. Ze vragen ter plekke om registratie, ontsmetten van handen en hanteren de anderhalve meter afstand. Het adres is Boerderij de Hoef, Hogeweide 6, Leidsche Rijn, Utrecht.


Expositie

LEIDSCHE RIJN > In deze nieuwe expositie in de etalage van het Atelier zijn kleurrijke acrylschilderijen te zien van de Maarssense Joyce Immig. Het thema van deze expositie is Wandelingen. Wandelingen, vormt qua thema natuurlijk een mooie aansluiting op de locatie van de etalage, midden in het Máximapark én deze tijd, waarin heel veel gewandeld wordt. Ook zijn de musea nog steeds dicht, dus veel kunst is er niet te zien. De expositie van acrylschilderijen van Joyce Immig en beelden van Renata Nieuwenhuizen is te zien t/m 9 mei. Als u tijdens het wandelen mooie, kleurrijke kunst wilt zien, kom dan langs bij de etalage van het Atelier, Alendorperweg 10a, Vleuten. Van tevoren even bellen kan ook, als er dan verder geen bezoekers zijn, kunt u ook even binnen kijken. Tel. 06-31597565.


Beste kinderboek

UTRECHT > De afgelopen weken hebben de 14 kinderen van het Leesteam Kinderjury Utrecht heel veel boeken gelezen. Daaruit kozen ze per leeftijdsgroep een top 3 met hun favorieten. Alle kinderen in Utrecht kunnen tot en met 24 mei stemmen welk boek het allerbeste boek wordt van 2020. Leesteam Utrecht bestaat uit veertien leesgierige kinderen uit Utrecht, zeven kinderen van 6-9 en zeven van 9-12 jaar. Zij hebben heel veel boeken gelezen uit 2020. Daaruit kozen ze samen de drie beste boeken voor hun leeftijdsgroep. Nu kunnen alle kinderen in Utrecht stemmen welk boek zij daarvan het allermooiste vinden. Het leesteam van 6-9 jaar koos voor 'De Gorgels en de grote operatie' van Jochem Myjer, 'Superchill schoolreisje (maar echt …)' van Liz Pichon en 'Kapitein Onderbroek en de knotsgekke knokpartij met de robotsnotjongen' van Dav Pilkey. Drie boeken met veel humor en vrolijke illustraties. De top 3 van het leesteam van 9-12 jaar is 'Warrior Cats - Donderwolken' van Erin Hunter, 'Wiebelkont' van Marijke Umans en 'Girls club' van Hetty van Aar. Deze drie boeken zijn heel verschillend van elkaar. Beide leesteams maakten samen met Sosha Duysker (bekend van Het Klokhuis) een filmpje. Daarin leggen ze uit wat ze zo leuk vinden aan deze boeken en waarom je erop moet stemmen. Dan maak je ook nog eens kans op een boekenbon van de Utrechtse Kinderboekwinkel. Op 5 juni wordt de winnaar van de Kinderjury Utrecht bekendgemaakt. Meer informatie bibliotheekutrecht.nl.