Vragen fracties over Centrum Vleuterweide

Hoe zit het met betaald parkeren en verbetering van bereikbaarheid?

VLEUTERWEIDE > De fracties van VVD, PVV, CDA en SP willen opheldering over de plannen voor betaald parkeren bij Centrum Vleuterweide.


Het college besloot enkele jaren geleden om het terrein te verhuren aan ASR. ASR plaatste vervolgens een slagboom, waarmee via een (privaatrechtelijke) omweg betaald parkeren leek te worden ingevoerd. Na een uitgebreide discussie in de raad, inspraak en juridische onderzoeken is het nu al een weer tijdje stil rond het plan. De slagboom op het parkeerterrein staat er nog, maar is permanent geopend. Er is dus geen betaald parkeren. Maar hoe staat het er nu mee? Ook willen de partijen meer informatie over de aangekondigde verbetering van de bereikbaarheid van Centrum Vleuterweide. ‘Welke opties voor het verbeteren van de bereikbaarheid, (verkeers)veiligheid en vitaliteit van het winkelcentrum zijn tijdens het participatietraject ingebracht en wat kan het college in deze fase over de haalbaarheid van deze opties zeggen?’

De vier fracties hebben ook veel vragen over de gang van zaken rond het moeizame participatietraject met inwoners en ondernemers en het draagvlak. ‘Het college schetste een algemeen beeld dat winkeliers voor betaald parkeren zouden zijn en omwonenden tegen. Ons bereiken andere signalen, namelijk dat ook een behoorlijk deel van de winkeliers tegen betaald parkeren is. Heeft het college een peiling gehouden onder buurtbewoners en winkeliers over het invoeren van betaald parkeren op P1 en wat is dan de uitkomst?' VVD, PVV, CDA en SP vragen ook naar verdere plannen voor het terrein P1. ‘Volgens de oorspronkelijke plannen voor Vleuterweide (2004) was het de bedoeling om op deze plaats winkels en een ondergrondse parkeergarage te realiseren, maar die bouwclaim is verlopen en wat wil het college nu?' Het college komt binnenkort met antwoorden over Centrum Vleuterweide.