Roeivereniging

WOERDEN > Heb jij ook zoveel zin om na alle lockdown-maatregelen weer lekker te gaan sporten? Hou je van water? Kom dan naar de open dag van roeivereniging De Krom in Woerden. De Krom is een sportieve, gezellige vereniging. Ze sporten niet alleen serieus maar hebben met elkaar ook allerlei feestelijke activiteiten. Met in 2021 een mooi feestprogramma voor het zesde lustrum. Bij hen geniet je van het prachtige water van de Oude Rijn, de Grecht en de Woerdense singels, of, op uitstapjes, van de Dubbele Wiericke, de Hollandse IJssel en de Lange Linschoten. Na de open dag begint de basiscursus, waarin ze je in 10 weken alles bijbrengen om in de zomer al zelfstandig met de medecursisten in de veilige brede boten te kunnen roeien. Na de zomer begint de tweede cursus waarin ze je opleiden om allround in de snellere en smallere boten te kunnen roeien. Na ongeveer drie jaar kun je eventueel leren roeien in de supersmalle, maar o zo heerlijk roeiende skiffs. Je bent van harte welkom op de open dag op zaterdag 24 april. Kom in een van de drie introductieblokken om 9.30 uur, om 10.30 uur of om 11.30 uur. Aanmelden is niet nodig. Maar kijk ook even op www.rvdekrom.nl of coronamatregelen geen roet in het eten gooien. Je moet wel kunnen zwemmen en 12 jaar of ouder zijn. Trek voor het proeftochtje nauwsluitende kleding aan zonder zakken en schoenen met niet te brede hakken. Graag tot ziens op zaterdag 24 april in Woerden op Barwoutswaarder 154 t.o. het waterzuiveringsstation.


Sporthuis

ABCOUDE > Al vele jaren organiseren vrijwilligers van de Dorpskerk in het najaar een kledingbeurs. De opbrengst komt deels ten goede aan de kerk en deels aan een goed doel. In 2019 was dit goede doel Het Sporthuis Abcoude. De kledingbeurs was een groot succes. Niet alleen werd er enorm veel kleding ingeleverd, ook kochten heel veel inwoners kleding tijdens de goed georganiseerde kledingbeurs. Van de opbrengst heeft Het Sporthuis Abcoude een prachtige houten bank gedoneerd gekregen. Anneke Rozema, Marjo Dierx en Elly de Jong boden de bank aan Astrid Wintershoven en Martien Stigter van de Stichting Zwembad Abcoude aan. De bank heeft een mooie plek bij de ingang gekregen. Bezoekers hebben nu een heerlijk plekje om te zitten als ze bijvoorbeeld even moeten wachten tot hun kind klaar is met schoolgym of zwemles.


Bisonplantsoen

MAARSSENBROEK > Vanaf 13 april startten de voorbereidingen voor het realiseren van het Bisonplantsoen. Deze voormalige parkeerplaats wordt naast het Bisonplein een plek waar de buitenruimte rondom Bisonspoor wordt ingericht als verblijfgebied. Nu is het terrein nog in gebruik als werkterrein. De werkzaamheden bestaan uit het herstructureren van de riolering tussen Dirk van de Broek en Albert Heijn en zullen naar verwachting ca 2 maanden duren. Het plein zal gedurende deze tijd beperkt bereikbaar zijn. De Bisonallee (vanaf het politiebureau tot aan de ingang van Bisonspoor bij AH) blijft gedurende deze periode toegankelijk.