Scouting

DE MEERN > Thuiszitten tijdens corona zat? Gelukkig hoeft dat niet meer! Scoutinggroep Rhenova, gelegen aan het Máximapark, is hard op zoek naar nieuwe leiding voor de dinsdagavondscouts. Wekelijks op dinsdagavond van 19.00 tot 21.00 uur buiten bezig zijn en kinderen (11-15) belangrijke skills bijleren? Stuur een mail naar info@rhenova.nl om meer te weten over hoe bijzonder en leuk scouting als leiding kan zijn! Ervaring is niet nodig, zij leren jou graag alles!


Hennepvangst

DE MEERN > Op 15 april werd een 34-jarige man uit Vleuten aangehouden met 13 kilo hennep op zijn achterbank. Vervolgens startte een onderzoek waarbij we in Vleuten een woning en in De Meern een loods hebben onderzocht. Er werd onder meer een grote hoeveelheid geld, een halve apotheek aan medicatie, div. benodigdheden voor hennepkwekerijen en een 'jammer' aangetroffen. Het onderzoek is in volle gang.


Gesprek

LEIDSCHE RIJN > Het NUT (Nieuw Utrechts Toneel), het stadsgezelschap van Leidsche Rijn, wil graag in gesprek voor een nieuw project met mensen zonder baan, wonend in Leidsche Rijn, Vleuten of De Meern. Veel mensen zijn druk bezig met werk: het is een groot onderdeel van het leven, het heeft invloed op status, identiteit en leefomstandigheden. Maar wat als je niet werkt, als je geen baan hebt? 'Ik wil graag met je in gesprek. Ben jij bijvoorbeeld iemand die: geen geschikt werk kan vinden en daarom in de WW zit, fulltime voor de kinderen zorgt, het thuisland heeft verlaten en als vluchteling niet mag werken of gepensioneerd is en heel erg van het leven aan het genieten is, of het leven zonder werk juist verschrikkelijk vindt', aldus theatermaker Mariëlla van Apeldoorn. Of vanwege een beperking arbeidsongeschikt is verklaard, tegen het concept werken is en op andere manieren te overleven en - het financieel niet nodig heeft om te werken. Heb je zin om hierover te praten? Het gesprek dient als vooronderzoek voor een kunstproject.
Neem dan contact op met: mariella@nieuwutrechtstoneel.nl.


Stoepkrijt

DE MEERN > Ondanks dat er vanwege corona weinig mogelijk is heeft de Oranjevereniging De Meern toch iets leuks bedacht voor de jeugd tot en met 15 jaar. Op Koningsdag kun je in de ochtend tot 11.00 uur een mooie tekening maken op de stoep voor je huis. Je mag je helemaal uitleven. Er zijn zes leeftijdscatogorieen en er zijn leuke prijzen te winnen. Woon je in het postcodegebied 3454 en lijkt het je leuk om mee te doen neem dan een kijkje op de website van de Oranjevereniging De Meern, met alles te lezen over hoe je aan stoepkrijt kunt komen en verdere informatie over de stoepkrijttekeningenwedstrijd. 'Wij hopen op veel aanmeldingen en droog weer anders kan het niet doorgaan. Help jij mee om De Meern een kleurrijke Koningsdag te geven?, zo vraagt Oranjevereniging De Meern.