Steekincident

LEIDSCHE RIJN > Twee gewonden en vier arrestaties zondagmiddag rond het Station Terwijde. Een sluimerend conflict liep uit op geweld, waarbij door meerdere betrokkenen gebruik werd gemaakt van een mes. Op zondag 18 april om 13.05 uur werd de politie gealarmeerd over een hooglopende ruzie met veel geschreeuw en agressie bij het station Terwijde.
De ruziezoekers, drie vrouwen en een man, zouden in het bezit zijn van messen en later bleek er ook daadwerkelijk gestoken te zijn. Na aankomst van de politie bleken twee van de betrokken amokmakers steekwonden te hebben opgelopen.
Tijdens het onderzoek ter plaatse bleek dat alle aangetroffen betrokkenen een rol hadden gehad in het geweld. Zij werden allemaal door de politie gearresteerd. De gewonden werden na behandeling in het ziekenhuis overgebracht naar het politiebureau.
Alle verdachten zijn in verzekering gesteld.
De recherche van het basisteam Utrecht-West is druk bezig met verhoor en nader onderzoek naar de toedracht en de rol van de aangehouden verdachten daarin. 'We hebben al getuigen gesproken maar meer informatie is altijd welkom. Neemt u daarvoor via 0900-8844 contact op met de recherche van het politiebureau in De Meern. We zijn speciaal op zoek naar een getuige die het incident zou hebben gefilmd. Deze getuige wordt dringend verzocht zich te melden', zo is de oproep van de politie.


Bushokje

VLEUTEN > Afgelopen weekend is het bushokje bij de halte Schoolstraat-Rubenslaan vernield. Al het glas is er uit geslagen. 'Aan dit soort 'lege onnozelheid' kan ik maar slecht wennen', zo is verzuchting van de wijkagent op twitter.
'Info meer dan welkom via 0900-8844.'