Een conciërge die van alle markten thuis is neemt afscheid.
Een conciërge die van alle markten thuis is neemt afscheid.

Afscheid van de beste conciërge van Nederland

LEIDSCHE RIJN > Taeke König begon op obs De Klimroos in Parkwijk aan een nieuw avontuur.


Na een goede carrière in de ICT en als leerkracht in het onderwijs ging hij De Klimroos ondersteunen als conciërge. Na jarenlange inzet en een raar coronajaar is het helaas tijd om met pensioen te gaan. Ze weten dat hij met pijn in zijn hart dan echt afscheid gaat nemen van het mooie onderwijs.

Taeke heeft ontzettend veel voor De Klimroos betekend. Hij kan zeggen dat hij drie directeuren heeft overleefd en heeft bijgedragen aan een grote interne verbouwing. En dat hij tevens jaar in en jaar uit, samen met de leerkrachten, het gebouw weer klaar heeft gemaakt voor het onderwijs. Het onderwijsteam had deze jaren niet zonder hem gekund. Zijn kennis van ICT en onderwijs is groot. Zijn handigheid, loyaliteit, eerlijkheid, doorzettingsvermogen, vriendelijkheid en aanpak hebben ervoor gezorgd dat iedereen op hem kon bouwen. HIj heeft dan ook een diploma voor alles wat je kunt bedenken. Ze zullen hem ontzettend missen!

'De laatste twee weken van zijn carrière zetten wij hem met alle leerlingen en zijn familie in het zonnetje. Als klap op de vuurpijl nemen wij vrijdag 23 april om 14.00 uur geheel corona-proof afscheid van hem op het schoolplein', aldus de schoolleiding van de Klimroos.
'Als team zijn wij bij elkaar gekomen en hebben unaniem beslist dat Taeke König de beste conciërge van heel Nederland is. Hij krijgt in ons hart een prachtig standbeeld. Taeke, bedankt namens tientallen leerkrachten en honderden kinderen in de afgelopen jaren.'